Dusko Jaramaz/PIXSELL

NESVAKIDAŠNJA GESTA: Teta iz Pan Peka oduševila Zagrepčanku!

Autor: I. R.

Jutro je dovoljno dramatično samo po sebi. Kada se tome još doda i zaboravljen novčanik, zanimljive scene su neizbježne

Zagrepčani nas često oduševljavaju neuobičajenim i toplim gestama koje nam poprave dan, ali i koje nam vraćaju vjeru u ljude. Upravo je takav događaj s nama podijelila građanka koja se našla u nelagodnoj situaciji kada je u Pan Peku naručila kavu i shvatila da nema novčanik. Iako ju je tada oblio znoj, simpatična teta uljepšala joj je dan nesvakidašnjom gestom.

Jutro je dovoljno dramatično samo po sebi. Kada se tome još doda i zaboravljen novčanik, zanimljive scene su neizbježne.

Nakon gotovo jednog sata putovanja javnim prijevozom od Zaprešića do Savskog mosta, odlučila sam popiti kavu, onako, brzinsku. U trenutku naručivanja, u Pan Peku na stanici, sjetih se kako sam dan prije prebacivala stvari iz jedne torbe u drugu i kako postoji šansa da sam zaboravila novčanik. Naravno, tako je i bilo.

Zaustavljam tetu i dajem joj do znanja da ništa od mene, nema novčanika. U svom kratkom obrazloženju navodim joj kako sam sama kriva jer sam ušla u bus bez provjere pokaza, da nisam, prije bih otkrila svoj propust.

Na to ljubazna teta vadi dvije ZET-ove karte i gura ih preko pulta. Zahvaljujem i odbijam.

”Prevelike su kazne, dajte si uzmite”, kaže i inzistira. Uzimam jednu i opet zahvaljujem, a u međuvremenu na dnu torbe pronalazim nešto sitniša.

”Kava je najvažnija”, dodaje sa smiješkom. Iako je cifra i dalje bila nedovoljna, nadoplatila je. Dodala mi je kavu i uz želje da mi dan bude dobar, ispratila me sa stanice.




Njenom gestom jutro je postalo pozitivnije nego što bi to bilo i s punim novčanikom. Ili novčanikom općenito. Hvala ljubaznoj teti!

Autor:I. R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.