HGSS

Nesvakidašnja akcija HGSS-a: Spasili tri ‘čovjekova najbolja prijatelja’! (FOTO)

Autor: dnevno.hr/HGSS

Iako mokri i promrzli, ali istovremeno zadovoljni i ponosni spašavatelji su se vratili svojim kućama znajući da su spasili tri života, „najboljeg čovjekovog prijatelja“.

Dana 2. listopada 2016., preko ŽC 112, HGSS Stanica Gospić zaprimila je poziv za pomoć od lovaca s područja Svetog Roka, kojima su prilikom lova na divlje svinje u jamu upala tri lovačka psa.

Po dojavi, u Stanici se odmah okupilo pet članova koji su pripremili potrebnu opremu i po izrazito lošim vremenskim uvjetima krenuli put Svetog Roka gdje su ih dočekali lovci koji su ih potom odveli do jame. Put do jame za članove bio je poznat teren, a po dolasku na jamu uvidjeli su kako je riječ o istoj jami iz koje se i prije dvije godine spašavao lovački pas. Prilikom ulaska u jamu, potreban je bio viši stupanj opreznosti budući je postojala opasnost da je divlja svinja u jami zajedno sa psima. Na 70-ak metara dubine pronađeni su psi, a divlje svinje na svu sreću nije bilo.

Nakon gotovo dva sata, sva tri psa su bila spašena i predana njihovim vlasnicima koji su nestrpljivo čekali na sigurnom i promatrali tijek akcije. Dva psa su prošla s manjim ogrebotinama, dok je treći bio u vrlo lošem stanju zbog čega ga je vlasnik odmah odvezao u Zadar na liječenje.

Tako je protekloga vikenda, nedjeljno popodne članova HGSS Stanice Gospić obilježeno još jednom uspješnom akcijom spašavanja. Iako mokri i promrzli ali istovremeno zadovoljni i ponosni spašavatelji su se vratili svojim kućama znajući da su spasili tri života, „najboljeg čovjekovog prijatelja“.

Autor:dnevno.hr/HGSS
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.