Marko Mrkonjic/PIXSELL

NESTAO NOVAC ZA OBNOVU VODOTORNJA! ‘Vukovar nije zaprimio uplatu…’

Autor: T. Budak

No, kod pojedinih Hrvata koji su u ovoj akciji sudjelovali, pojavila se sumnja u mogućnost da novac nije stigao na odredište, pa su se nakon gotovo godinu dana sa upitom o poslanoj uplati obratili uredu vukovarskog gradonačelnika. Odgovor koji su dobili neugodno ih je iznenadio...

 

U organizaciji Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i šport, 10. lipnja 2016. godine u dvorani Tehničkog fakulteta u Beču održala se humanitarna večer čiji je cjelokupan prihod namijenjen obnovi vukovarskog vodotornja – simbola hrvatske obrane i otpora u Domovinskom ratu.

Nastupili su Mate Bulić, Šima Jovanovac, Marija Pavković Snaša, Cecilija Rudić, Ivan Martić Ivica, Mladen Burnać i mnogi drugi.

Večer je prošla sjajno, a organizatori su bili više nego zadovoljni. Tako je nakon mjesec dana, Miroslav Piplica objavio:

“Dragi prijatelji, evo napravili smo detaljan obračun humanitarne večeri i akcije za obnovu Vukovarskog vodotornja. Hrvati iz Beča na humanitarnoj akciji skupili smo 9,328 eura ili 69,960 kuna, znači, 70 tisuća kuna.

Hvala svima koji su sudjelovali u ovoj akciji.”

humanitarka




No, kod pojedinih Hrvata koji su u ovoj akciji sudjelovali, pojavila se sumnja u mogućnost da novac nije stigao na odredište, pa su se nakon gotovo godinu dana sa upitom o poslanoj uplati obratili uredu vukovarskog gradonačelnika. Odgovor koji su dobili neugodno ih je iznenadio:

“S obzirom da ste u Zahtjevu za pristup informacijama zatražili informaciju temeljem Zakona o pravu na pristup informacijama, obavještavamo Vas kako je Vaš zahtjev usvojen te Vas sukladno tome obavještavamo kako u Grad Vukovar do današnjeg dana nije zaprimio uplatu Austrijsko – hrvatske zajednice za kulturu i šport u iznosu od 9,328,00 eura za obnovu Vodotornja.”

vodotoranj




 

Autor:T. Budak
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.