Pixabay

NEPOTIZAM NA OMIŠKI? Posao nastavnice engleskog dobila kćer profesorice iako nije profesorica engleskog

Autor: dnevno.hr

Javnost je prvo bila šokirana informacijom da su u omiškoj Osnovnoj školi Josipa Pupačića na traženo jedno mjesto učitelja/učiteljice tjelesne i zdravstvene kulture najprije na natječaju odabrana dvojica sinova dvojice nastavnika tjelesne kulture iz iste škole, nakon čega je došlo do poništenja natječaja zbog “proceduralne greške”, piše Slobodna Dalmacija.

Prema natječaju koji su raspisali 23. veljače za radno mjesto učitelja/učiteljice engleskog jezika na neodređeno nepuno radno vrijeme za rad u školi dobila je Josipa Gudelj, učiteljica razredne nastave s pojačanim programom iz nastavnog predmeta engleski jezik i kako je potvrđeno Slobodnoj Dalmaciji kćer zaposlenice škole.

Prema njihovim saznanjima, među kandidatima je bilo i onih koji su imali puno jaču obrazovnu kvalifikaciju i to profesora engleskog jezika. Od 11 prijavljenih kandidata, čak je 10 ispunjavalo uvjete natječaja prema pripadajućem Zakonu o odgoju i obrazovanju i Pravilniku o stručnoj spremi.

“Od prijavljenih kandidata, Školskom odboru je predložena Josipa Gudelj, učiteljica razredne nastave s pojačanim programom iz predmeta engleski jezik, koja ispunjava sve uvjete natječaja te ima potrebne obrazovne kvalifikacije prema navedenom Zakonu i Pravilniku (čl. 7.a). Članovi Školskog odbora dali su prethodnu suglasnost na prijedlog ravnateljice. Majka izabrane kandidatkinje je radnica škole – stoji u odgovoru povjerenika”, javlja Slobodna Dalmacija.

Iako je kontaktirano i Ministarstvo obrazovanja i znanosti, nitko nije dao odgovor zašto je od svih kandidata upravo odabrana kći djelatnice škole.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.