Varaždinska županija

Neobičan prizor: Husari zaposjeli Varaždin!

Autor: T. P.

"Naši husari su među vodećim povijesnim postrojbama koje plijene pažnju gdje god idu – rekao je zamjenik župana te dodao kako Varaždinska županija tradicionalno organizira susret i druženje povijesnih postrojbi.

Završetak programa obilježavanja Dana Varaždinske županije upriličen je smotrom povijesnih postrojbi te nastupom članova Husarske pukovnije na Starome gradu u Varaždinu. Tako su se zamjeniku župana Alenu Kišiću uz već spomenutu Husarsku pukovniju postrojili i članovi Zrinske garde iz čakovca, Varaždinskih Purgara, Husara iz Kapošvara te članovi Ivanečke Rudarske čete. Zamjenik župana Kišić je tom prigodom naglasio kako je ova smotra već postala tradicija, a husari kao simbol Varaždinske županije njeguju tradiciju i bogatu povijest same Županije.

– Drago mi je da su ove godine došli i mađarski husari, imati će se prilike upoznati s ljepotama našega Varaždina, a koristim priliku da čestitam svim postrojbama na trudu i entuzijazmu. Njegujući povijest  podsjećaju nas na svoje slavne dane. Naši husari su među vodećim povijesnim postrojbama koje plijene pažnju gdje god idu – rekao je zamjenik župana te dodao kako Varaždinska županija tradicionalno organizira susret i druženje povijesnih postrojbi.

Nakon predaje prijavka, zainteresirani građani tako su mogli uživati u jahačkim vještinama husara, jahanju u manježu te u tzv. husarskoj alki. Najmlađi gosti imali su priliku sudjelovati besplatnom jahanju, što je mnoge mališane itekako obradovalo.

Smotri je prisustvovala i predsjednica Županijske skupštine Dubravka Biberdžić.

090916_husari_4

090916_husari_6

Autor: T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.