Nenad Vlahović otkrio prljave tajne Milorada Pupovca: Zamračio je MILIJUNE KUNA! (VIDEO)

Autor: A. Pranjić

Vlahović je otkrio kako je Milorada Pupovca ''najmanje zanimao zajednički interes Hrvatske''.

Predsjednik Srpske pravedne stranke Nenad Vlahović gostovao je u emisiji Velimira Bujaneca ‘Bujica’. Vlahović koji je godinama  bio dopredsjednik Srpskog nacionalnog vijeća tvrdi kako je razotkrio predsjednika Srpskog narodnog vijeća Milorada Pupovca.

Možda je Vlahović i najveće iznenađenje. On je, naime, u subotu na trećoj sjednici Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta na poziv Zvonimira Šeparovića pročitao dokaze protiv Pupovca nakon čega je Sudište Pupovca osudilo (uz ranije osuđenog Josipovića, osuđeni su i Vesna Pusić te Stjepan Mesić, a etički optuženi su Budimir Lončar, Zoran Milanović, Vesna Teršelič i Carl Bildt). Predsjednik Srpske pravedne stranke je naveo da je pročitao presudu Pupovcu zbog vođenja politike osobnog interesa, ali i da je protiv navedenog i njegovih najbližih suradnika podnio i kaznenu prijavu USKOK-u.

Vlahović je otkrio kako je Milorada Pupovca ”najmanje zanimao zajednički interes Hrvatske”. Misli da je ”Pupovac radio da Srbe povede u drugom pravcu. I to se na kraju i pokazalo, ali to je sve prikriveno”.

“To je bila prva krivična prijava, ali zbog konstelacije i političkih odnosa i snaga koji, čini mi se i danas vladaju, za 2.100.000 kuna, da su sredstva zamračena i da su ostala u mraku. Godinu dana čekali smo na procesuiranje, odnosno da je na račun SNV-a račun stiglo manje novaca, dakle 2.100.000 kuna. Kasnije se ispostavilo da je to 3.800.000 kuna. Dobili smo pismo da je uvodom utvrđeno da su utvrđeni prekršaji, ali da nema elemenata krivičnog djela, ali nema niti 3.800.000 kuna”, naveo je Vlahović.

Pristranost tadašnjeg glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića Vlahović je vidio kao razlog za neuspjeh i nepokretanje postupka. Voditelj emisije je svog gosta pitao o njegovom mišljenju o ćirilici.

Vlahović je rekao kako je on učio ćirilicu, ali i da je nikad nije upotrebljavao. Smatra kako Srbi bliže Zagrebu i zapadu dan danas ne upotrebljavaju ćirilicu.

”U Vukovarsko-srijemskoj županiji samo 150 Srba je tražilo osobnu na ćirilici. Toliko o tome. Mislim da su ploče forsirane. Ja se zalažem za mir, toleranciju i rješavanje problema, ali pitanje je je li vrijeme. Mislim da se to nije trebalo forsirati, i da je napravilo štetu srpskoj zajednici”, naveo je Vlahović.




Za vrijeme rata Vlahovićeva dva sina su otišla u hrvatsku vojsku, podsjetio je Bujanec. Vlahović mu je uzvratio potvrđujuću informaciju kako ”u Skupštini Bjelovarsko-bilogorske županije sjede tri vijećnika koja su u ratu bila na drugoj strani”.

Gost ‘Bujice’ smatra kako su novine SNV-a ‘Novosti’ ”privatne novine Milorada Pupovca koje služe za obračun nepodobnih”. Nadodao je kako su jednoj godini dobile više od 11 milijuna kuna donacija, dok  Nacionalno vijeće Srba u Hrvatskoj nije dobilo ni lipe.

 ”Pupovac podgrijava užarenu atmosferu”, podijelio je svoje mišljenje gost Bujice i obrazložio ga podsjetivši na performans sa selotejpom (op.a. nakon dolaska Branimira Glavaša u Sabor)




“Situaciju sa selotejpom sam doživio jako teško, otvorene su rane koje nisu zarasle. Zbog svega toga, smatramo da moramo otvoriti novi pravac. Moj dolazak u Lisinski sam doživio jako emotivno. Doživio sam to kao jednu snagu koja jednako diše, jednako misli. Došao sam na poziv prof. Šeparovića. Kandidat sam za suca Etičkog sudišta. Mislim da je vrijeme Pupovca prošlo, i da bi mu bilo bolje da se sam povuče nego da neslavno završi”, zaključio je Vlahović.

Autor:A. Pranjić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.