Marko Lukunic/PIXSELL

Nema promjene vremena: I dalje nestabilno, moguće i nevrijeme

Autor: dnevno.hr

Nastavlja se razdoblje nestabilnog vremena pa će stoga i sljedećih dana ponegdje biti obilnijih pljuskova i grmljavina, a vrlo je velika vjerojatnost i za mjestimična olujna nevremena

U istočnoj Hrvatskoj će kiše i grmljavine biti češće nego u utorak, i to više poslijepodne, kada je moguće i lokalno izraženije nevrijeme, osobito u zapadnoj Slavoniji. Najniža temperatura oko 15 °C, a najviša oko 26 °C.

U središnjoj Hrvatskoj također će mjestimice biti kiše, a moguć je i poneki jači pljusak s grmljavinom. Vjetar će biti uglavnom slab, a temperatura zraka ujutro od 13 do 16 °C, a poslijepodne 24 do 26 °C.

I na sjevernom Jadranu i u gorju promjenljivo, uz mjestimičnu kišu i grmljavinu, ponegdje i izraženiju, osobito u Lici. Na moru će puhati većinom slaba bura i istočnjak. Temperatura zraka danju će u gorju biti od 18 do 20 °C, a na moru od 22 do 24 °C.

Na srednjem Jadranu i unutrašnjosti Dalmacije najviše kiše i grmljavine, a ponegdje valja računati i na mogućnost olujnog nevremena te na lokalno vrlo obilne pljuskove. Uz povremeno umjereno jugo, more će biti malo do umjereno valovito. Temperatura zraka uglavnom od 22 do 25 °C.

Pljuskova i grmljavine bit će i na jugu Hrvatske, ponegdje i izraženijih. Puhat će povremeno umjereno, na otvorenome i jako jugo pa će more na otvorenome biti umjereno valovito i valovito. Temperatura ujutro od 16 do 20 °C, danju od 22 do 25 °C.

Od četvrtka još toplije, ali…

U nastavku tjedna bit će sve toplije, ali i dalje promjenljivo. Povremene kiše, ponegdje i obilnijih pljuskova praćenih grmljavinom na kopnu će biti još osobito u četvrtak, a u petak i subotu uglavnom u gorju. Od petka će posvuda biti više sunčanog vremena, a za vikend i početkom sljedećeg tjedna temperatura će već dosezati ljetne vrijednosti.




Na Jadranu će već u četvrtak pljuskova biti zamjetno manje, a zatim će od petka prevladavati sunčano. Vjetar će okrenuti na buru i sjeverozapadnjak, a zatim za vikend posve oslabjeti. Temperatura zraka od četvrtka će postupno rasti pa će već za vikend biti vrlo toplo, a sljedeći tjedan nerijetko i vruće.

Pelud

Koncentracija peludi trava bit će visoka u većin Hrvatske, a na sjevernom i srednjem Jadranu poteškoće može stvarati i visoka koncentracija peludi drveća.




UV indeks

Zbog mnogobrojnih oblaka UV indeks, mjera jakosti sunčeva zračenja, rijetko će gdje biti visok, uglavnom u najsjevernijem, najistočnijem i najzapadnijem području.

HAK: Kolnici mjestimice mokri u Dalmaciji, Hrvatskom primorju, Lici i Slavoniji

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Dalmaciji, Hrvatskom primorju, Lici i Slavoniji, izvijestio je u srijedu ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

HAK podsjeća vozače motornih vozila da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi) voze s upaljenim kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti, a ima je i na dionicama autocesta A3 Bregana-Lipovac između Novske i Nove Gradiške i A6 Rijeka-Zagreb između tunela Tuhobić i čvora Vrata.

Zbog radova na autocesti A2 Zagreb-Macelj na mostu Krapina u smjeru Macelja vozi se uz privremenu regulaciju prometa (suženim kolnikom), a povremeno su mogući zastoji.

Zbog radova za sav je promet zatvorena državna cesta DC1 na dionici čvorište Lučko A3 – Jastrebarsko DC310, kroz Stupnik. Obilazni pravac za sva vozila je: državna cesta DC1 Puškarićeva ulica – Ventilatorska ulica – Gospodarska ulica – Ulica Svetog Benedikta ŽC3067 – državna cesta DC1 Gornjostupnička ulica, u oba smjera.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.