Goran Stanzl/PIXSELL

NE MOŽE JOJ NITKO NIŠTA: Kraljica ‘cajki’ postala državna tajnica u Ministarstvu uprave

Autor: Snježana Vučković

Predsjednica kninskog HDZ-a i bivša gradonačelnica toga grada, Josipa Rimac, imenovana je državnom tajnicom u Ministarstvu uprave.

Josipa Rimac odličan je primjer neuništive političarke kojoj za napredak u karijeri nisu uspjeli zasmetati istrage USKOK-a, a nešto posebno nije joj naštetio ni videozapis na kojem se pri pobjedi HDZ-a u Kninu “razvaljuje” na cajkaškom slavlju.

Podsjetimo, USKOK je prošle godine obustavio istragu protiv novoimenovane državne tajnice, iako je dokazano da joj je na štetu državnog proračuna pribavljena nepripadna imovinska koristi od 548.653,14 kuna. S obzirom na to da je za ovaj nezakoniti čin ipak netko trebao odgovarati, optužena je Ana Marija Radić, tadašnja ravnateljica Uprave za područja posebne državne skrbi Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva.

Ona je, naime, omogućila da se Rimčevi domognu stana veće kvadrature i dopustila im neosnovano stjecanje vlasništva nad još dvije etažirane stambene jedinice u istoj zgradi u Kninu, površine 128,68 m2.

Osim toga, šira se javnost s privatnim dijelom života i osobnim afinitetima bivše kninske gradonačelnice upoznala i zahvaljujući videozapisu s proslave pobjede HDZ-a u Kninu. Članovi ove velike domoljubne stranke koja radi na očuvanju tradicionalnih hrvatskih vrijednosti za ovu su proslavu kao gosta iznenađenja doveli pjevačicu turbo-folka, i to ravno iz Banje Luke. Atmosfera je dovedena do usijanja onog trenutka kada se prostorijom zaorio hit Lepe Brene “Čik, pogodi”, što Josipu Rimac nikako nije ostavilo ravnodušnom pa se glasnim pjevanjem i plesom pretvorila u kraljicu večeri.

Iako se Josipi Rimac ovakav način proslave ne bi trebao uzimati za zlo, proslavu uz “cajke” mnogi su joj zamjerili, zapamtili i nazvali licemjernom. Videozapis HDZ zabave naglo je nestao, baš kao i izbrisana optužnica USKOK-a.

Čini se kako sve nestaje, a ostaje samo Josipa Rimac, i to kao ni manje ni više nego – državna tajnica.




Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.