Zeljko Lukunic/PIXSELL

NATO NAREDIO HRVATSKOJ: ‘Dižite stupanj pripravnosti vojnih postrojbi’

Autor: S.V.

Danas će se održati sjednica Vijeća za obranu i to u prostorima Vile Prekrižje na Pantovčaku gdje će se sastati kompletan politički i vojni vrh

Hrvatska je na nedavnom sastanku NATO članica dobila vrlo jasnu uputu – dizanje stupnja pripravnosti vojnih postrojbi. To znači, veća interoperabilnost i podizanje vatrene moći te rad na pokretljivosti Hrvatske vojske.

Upravo zato, danas će se održati sjednica Vijeća za obranu i to u prostorima Vile Prekrižje na Pantovčaku gdje će se sastati kompletan politički i vojni vrh.

“Krstičević će tražiti odobrenje Vlade i predsjednice za revidiranje postojećeg Dugoročnog plana razvoja (DPR-a) upravo zbog strategijskih promjena koje se zbivaju u okruženju Hrvatske. Revidirati onda treba i Strateški pregled obrane iz 2013.

Raspravljat će se i o novom operativnom rasporedu postrojbi HV-a koji predviđa povratak vojske u Varaždin, Vukovar, Ploče i Sinj. U MORH-u planiraju ove godine objaviti tri umjesto tradicionalna dva natječaja za prijam novih vojnika i mornara.

Prvi je natječaj za prijam 500 vojnika objavljen, sljedeći su prije i nakon ljeta. Pojačan prijam novih pripadnika Oružanih snaga u skladu je s razvijanjem novih sposobnosti radi suočavanja s novim izazovima kao što su terorizam, hibridne i kibernetičke prijetnje”, navodi Večernji list.

Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.