Goran Stanzl/PIXSELL

‘Narodne koalicije nema, na konzultacije idemo samostalno’

Autor: dnevno.hr

Zoran Milanovć na konzultacije neće doći.

”Narodna koalicija ne postoji od trenutka kad je predsjednik HSS-a kazao da će podržati Plenkovića za mandatara”, izjavila je Milanka Opačić na koju je Milanović prenio ovlasti vođenja stranke do izbora novog predsjednika.

Predsjednici stranaka koje su činile Narodnu koaliciju zatražili su da ih predsjednica Republike KolindaGrabar Kitarović sutra primi pojedinačno na konzultacije, piše Jutarnji list.

”Ne znam hoće li predsjednica udovoljiti zahtjevu koji smo joj u dopisu uputili mi iz SDP-a, Ivan Vrdoljak u ime HNS-a i Silvano Hrelja iz HSU-a, no naš je stav da se zbog raspada koalicije koja je zajednički izašla na izbore trebamo pojaviti pojedinačno”, kazala je Opačić koja će sutra u Ured predsjednice doći s kolegom Sinišom Hajdašem Dončićem.

Zoran Milanovć na konzultacije neće doći.

Opačić je Beljaku poručila kako ne može istovremeno biti u opoziciji i podržavati vlast.

”SDP je oporba, a u oporbi ostaju i HNS, te HSU. Što se SDP-a tiče, konzultacije će kratko trajati jer kao oporbena stranka nemamo što puno reći. Stvar je političke kulture odazvati se na predsjedničin poziv za konzultacije”, kazala je Opačić.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.