Marko Jurinec/PIXSELL

Napokon otkriveno imovinsko stanje Andreja Plenkovića!

Autor: Iva Međugorac

Ako je suditi po imovinskoj kartici, Plenkovići ne posjeduju pretjerano raskošnu imovinu.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenkvović jedan je od siromašnijih vodećih hrvatskih političara, barem ako je suditi po njegovoj imovinskoj kartici koja je napokon dospjela u javnost. Kandidat HDZ-a za premijera posjeduje tako dvoetažni stan od 187 metara kvadratnih neto stambene površine na zagrebačkoj adresi Vinogradi 80. U zemljišnim knjigama, kako pokazuje izvadak u posjedu Tportala, taj stan uveden je s kvadraturom od 230 m2 bruto stambene površine, a ovom mediju Plenković je dao na uvid svoje imovinsko stanje nakon što su mu napomenuli da posjeduju dokument koji pokazuje da je vlasnik stana od 230 kvadratnih metara.

”Stan na adresi Vinogradi 80, u kojem živim sa suprugom i sinom, jedina je nekretnina u našem vlasništvu. Kupio sam ga 2003. i platio ga 201.000 eura, a kupljen je od prodaje obiteljske imovine i dijelom od mojih tadašnjih prihoda od nesamostalnog rada. Kako sam nekoliko godina živio u inozemstvu, stan je bio u najmu”, kazao jer predsjednik HDZ-a, a prema njegovim riječima razlika u kvadraturi u odnosu na onu upisanu u zemljišne knjige odnosi se na to što se stan nalazi u zgradi izgrađenoj prije dvedesetak godina, kada se upisivala bruto površina. Supruga predsjednika HDZ-a, Ana Maslač Plenković, vlasnica je Passata iz 2011., a to im je jedini automobil koji posjeduju. Osim stana i vozila, obitelj Plenković ne posjeduje ništa izuzev svojih redovnih mjesečnih primanja pa on kao zastupnik u Europskom parlamentu prima plaću od 8000 eura, dok je supruga voditeljica saborske Službe za pravne poslove i ljudske potencijale. Plenkovići nemaju kredita ni ušteđevine, a jedina ušteđevina im je ono što im ostane na računu od njegove europarlamentarne plaće, vlasnik je i 60 dionica HT-a.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.