Ivo Cagalj/PIXSELL

NAPADNUT GRADONAČELNIK VRGORCA: ‘Prije napada rečeno mu je: Nisi mi zaposlija malog!’

Autor: dnevno.hr

Informaciju o napadu objavila je na Facebooku Nezavisna lista mladih Vrgorac!

Navodno je fizički napadnu gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić, koji je izabran kao kandidat Nezavisne liste mladih i uz podršku Mosta. Napadnut je, kako se tvrdi, jer nije htio pogodovati pri zapošljavanju. Informaciju o napadu objavila je na Facebooku Nezavisna lista mladih Vrgorac, a status prenosimo u cijelosti.

Prije svega ošto osuđujemo govor mržnje predsjednika vrgoračkog HDZ-a, Željke Primorca. Što Željko želi postići ? Huškačkom politikom širenja laži i demagogije želi unijeti nemir. Preuzimanjem vodstva grada dočekalo nas je 3 milijuna kuna neplaćenih potraživanja za komunalnu naknadu. Dok su neki građani uredno plaćali obaveze, pojedinci su godinama izostavljeni. Danas kada smo svi isti, nakon niza opomena krenule su ovrhe sa mogućnosti žalbe. Sve što bude u zastari nakon žalbe zapravo je oštećenje Grada zbog čega će biti podignute kaznene prijave prema odgovornim osobama.

Zbog 1300 kn ovrhe zbog neplaćenih obaveza zadnjih godina danas je u gradski ured uletio građanin, neprimjerenim riječnikom vrijeđajući sve gradske službenike, najavljivajući da će zapaliti cijelu zgradu.

Gradonačelnik je stao u obranu gradskih službenika zbog čega je fizički napadnut. Prije napada sami službenici su u ime ljutitog građanina ispisali žalbu na riješenje. To nije spriječilo fizički napad na gradonačelnika. Zašto? Pravi razlog napada je rečen prije samog čina: „nisi mi zaposlija malog“.

Dok gradonačelnik ne želi pogodovati prilikom zapošljavanja, u drugim institucijama se događaju čudne pojave. Kakva? Krećemo sa nizom. Željko Primorac iz GKS-a u Konzervatorski ured u Splitu, imamo prinove po političkom ključu u Socijalnoj službi kao i u županijskoj službi za prostorno planiranje. Očekuju se prinova i u hitnoj…ali uskoro o tome. Prava tema za sve portale i novine jer ono što HDZ radi u Vrgorcu ne radi ni u jednom drugom gradu.

Autor: dnevno.hr