Dusko Jaramaz/PIXSELL

Nakon Kalmete i šibenski župan Goran Pauk odustao od kandidature na listi HDZ-a

Autor: M.B.

Pojasnio da se tako ponašao u dva prethodna saziva Sabora kada je mjesto izabranog saborskog zastupnika podredio interesima Županije i nastavio mandat župana.

Šibensko-kninski župan Goran Pauk odustao je od kandidature za listu HDZ-a u devetoj izbornoj jedinici, priopćeno je danas iz njegovog ureda.

“Zahvaljujem se ovom prigodom svim članovima Županijskog odbora HDZ-a koji su mi dali svoj glas i uvrstili me među osam kandidata za listu, ali moje opredjeljenje je Šibensko-kninska županija i funkcija župana koju obnašam u drugom mandatu kao direktno izabrana osoba na izborima. Smatram da mi je time dano povjerenje građana koje ne smijem iznevjeriti, pa čak ni prihvaćanjem tako časne funkcije kao što je saborski zastupnik”, napisao je Pauk prenosi SibenikIN.

Pojasnio da se tako ponašao u dva prethodna saziva Sabora kada je mjesto izabranog saborskog zastupnika podredio interesima Županije i nastavio mandat župana.

”S obzirom da se na slijedećim lokalnim izborima namjeravam ponovno kandidirati i natjecati za mjesto župana, smatram da ne trebam zauzimati mjesto na listi i treći put i u Sabor slati zamjenu, već otvoriti prostor i ostaviti mjesto za druge kandidate s područja naše županije. Uz to, predsjednik sam Hrvatske zajednice županija pred kojom je i dalje veliki zadatak dokazivanja opravdanosti ovakvog županijskog ustroja RH i provođenja reformi u korist lokalne i regionalne samouprave.

Naravno o mojem stavu i namjerama sam prethodno izvijestio predsjednika Plenkovića koji je iste uvažio i prihvatio”, priopćio je šibensko-kninski župan Goran Pauk.

Autor:M.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.