Nel Pavletic/PIXSELL

NAKON CIJELOG DESETLJEĆA: Podignuta optužnica protiv glavnog sumnjivca za smrt sestara Filipović na autocesti

Autor: dnevno.hr

'Optužnicom se okrivljenika tereti da je u večernjim satima 15. prosinca 2006. upravljao osobnim vozilom Renault Clio autocestom A6, na Čavlima, kretao se autocestom u zabranjenom smjeru pristajući da time ugrozi sigurnost drugih sudionika u promet', stoji u priopćenju DORH-a..

Gotovo 11 godina od nesreće u kojoj su žvote izgubile sestre Višnja i Gordana Filipović Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podignulo je optužnicu protiv osumnjičenog Roberta Žaje (47).

– Optužnicom se okrivljenika tereti da je u večernjim satima 15. prosinca 2006. upravljao osobnim vozilom Renault Clio autocestom A6, na Čavlima, kretao se autocestom u zabranjenom smjeru pristajući da time ugrozi sigurnost drugih sudionika u prometu. Takvom vožnjom je dolaskom kod kilometarske oznake 76+600 naišao na osobno vozilo marke Toyota Yaris kojim je iz dozvoljenog pravca upravljala tada 22-godišnja hrvatska državljanka, koja je izbjegavajući izravan sudar s njegovim vozilom naglo skrenula udesno, uslijed čega je vozilom udarila u ivičnjak pa se automobil više puta prevrnuo od udara.

Vozačica i njezina tada 18-godišnja sestra smrtno su stradale, dok su trojica suputnika u istom vozilu zadobili lake tjelesne ozlijede – objavio je DORH.

Žaja je lani u prosincu nakon policijskog ispitivanja, uz kaznenu prijavu, završio u riječkom državnom odvjetništvu,

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.