Miranda Cikotic/PIXSELL

Nakić poručio: Neće biti poskupljenja dopunskog osiguranja

Autor: M.B.

"Poboljšat ćemo i rad hitne medicinske službe. Poboljšat ćemo i mogućnost upotrebe brodova za hitnu službu. U tijeku je izrada studije održivosti, a financirat će se iz sredstava EU", rekao je Nakić.

Ministar zdravstva Dario Nakić i Drago Prgomet predstavili su novosti vezane uz zdravstvo u izbornom programu HDZ-a, prenosi N1. 

“Unapređenje kvalitete zdravstvenog sustava, a kroz reformu bolničkog sustava gdje ćemo raditi na povećanju kvalitete i opremljenosti bolnica. Već smo nabavili novih 15 CT-a. Kvalitetna oprema omogućit će da se pacijenti kvalitetno liječe”, kazao je tehnički ministar.

“Razvijat ćemo funkcionalnu povezanost ustanova da spriječimo lutanje pacijenata. Radimo i na projektu Nacionalne dječje bolnice, koja će biti smještena u Zagrebu, U izradi je medicinski plan o tome što će sadržavati ta bolnica.

“Poboljšat ćemo i rad hitne medicinske službe. Poboljšat ćemo i mogućnost upotrebe brodova za hitnu službu. U tijeku je izrada studije održivosti, a financirat će se iz sredstava EU”, rekao je Nakić.

‘Neće poskupjeti dopunsko zdravstveno osiguranje’, kazao je Nakić odgovarajući na novinarska pitanja. ‘U međuvremenu je (od prvotne najave poskupljenja) došlo je do novog gospodarskog rasta i neće biti potrebe za poskupljenjem’, kaže HDZ-ovac.

”Nema privatizacije zdravstva’, kazao je Drago Prgomet na početku svoga obraćanja novinarima. ‘Nema tzv. amerikanizacije zdravstva jer zdravstvo mora biti dostupno svim građanima’.




Autor:M.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.