Patrik Macek/PIXSELL
Patrik Macek/PIXSELL

‘NAJNEIZVJESNIJI IZBORI’ U HDZ-U: Između jednog i nijednog, ajde ti izaberi ‘nijednog’

Autor: dnevno.hr

Još jednom su u HDZ-u dokazali: igra ovaca i pastira ona je koju najviše vole, samo će ovaj put njihov pastir imati nešto finiji štap i prsluk, možda plave boje s pokojom žutom zvjezdicom ne bi li stranku vratio u vrijeme velikog Ive Sanadera.

Od ostavke Tomislava Karamarka pa sve do danas, čini se kako su HDZ-ovci uživali u svojoj omiljenoj igrici: igri prividne demokracije. Naime, sada je i više nego očito kako su sva imena koja su se pojavila u medijima nakon Karamarkove ostavke: od Tolušića, Kovača, Miloševića, Milinovića pa čak i samog Brkića, bila ništa drugo nego HDZ-ovi spinovi ne bi li kod birača, ali i hrvatske javnosti općenito ostavili prividi demokratičnosti i stabilnosti.

Dan po dan, otpadao je jedan po jedan kandidat pa je tako od mjesta šefa HDZ-a odustao i Darko Milinović koji je još do jučer komentirao kako HDZ-u treba netko tko je za tu stranku, godinama krvario aludirajući na Plenkovićevu ne baš dugu političku karijeru unutar HDZ-a. Na kojim su se to točkama ”pronašli” kršni Likota Milinović i uglađeni Plenković nije poznato, a još je smješnije kako je upravo njihova sličnost prema riječima bivšeg HDZ-ovog ministra zdravstva, bila razlog zbog koje je odustao od kandidature.

Slijedom svega, očito je kako kroz par dana možemo očekivati i povlačenje ”kontroverznog” HDZ-ovog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića.

HDZ-ov medijski spin skoro pa je prošao ispod radara. Ali…

Za koga glasati i koga izabrati kada nemaš izbora – identična je situacija kao i u slučaju kada je na posljednjim unutarstranačkim izborima tzv. pobjedu odnio Tomislav Karamarko da bi ga svega nekoliko mjeseci nakon, skinuli bez ikakvog pogovora i to isti koji su ga na to mjesto i doveli. No, kako bi se HDZ-ovom članstvu ponovo zamazale oči, netom prije istih izbora mijenja se stranački Statut te se uvodi nova metoda biranja predsjednika HDZ-a: famozna jedan član – jedan glas. Drugim riječima, nema više delegata iz svake županije (njih su redovito pomno birali i probirali) pa će si narod pomisliti kako nekoga – bira. Kad ono: figa! Između jednog i nijednog, ajde ti izaberi ”nijednog”.

Još jednom su dokazali: igra ovaca i pastira ona je koju najviše vole, samo će ovaj put njihov pastir imati nešto finiji štap i prsluk, možda plave boje s pokojom žutom zvjezdicom ne bi li stranku vratio u vrijeme velikog Ive Sanadera. Prema svemu sudeći, domoljubni, proeuropski i demokršćanski HDZ ponovo nastupa na scenu s ustima punim Europe, Europske unije i sličnog.

Sve do prvog fjaska…

Autor: dnevno.hr

ZADNJE VIJESTI