tudjman.hr

NACIONAL DONOSI: Franjo Tuđman je do 1942. godine radio za Ministarstvo domobranstva NDH!

Autor: dnevno.hr

''Tuđman je napisao da je zaposlen u Ministarstvu oružanih snaga Nezavisne Države Hrvatske", rekao je Jelinić.

U Novom danu  N1 televizije gostovao je glavni urednik Nacionala Berislav Jelinić.  A glavna tema emisije bila je naslovnica Nacionala koja se tiče prošlosti prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Tako u najnovijem izdanju Nacional piše kako arhivska građa NDH, izjave svjedoka i sadržaj knjige Josipa Manolića ‘Špijuni i domovina’ otkrivaju da je prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman cijelog života skrivao da je do lipnja 1942. radio za ideološki čisto Ministarstvo domobranstva Nezavisne države Hrvatske.
Berislav Jelinić otkrio je kako postoje dokazi o navedenom, te da su zadnjih mjesec dana radili na toj priči.

”Pročitali smo pojedine dijelove pa i kompletnu knjigu Manolićevih memoara. On otkriva dramatične tajne koje je čuva, kao ovu. Potaknuo je istraživanje i stupili smo u kontakt s ljudima koji su nam dali uvid u kopije dokumenata u kojima se vidi gdje se Franjo Tuđman prijavljivao i gdje je boravio. Tuđman je napisao da je zaposlen u Ministarstvu oružanih snaga Nezavisne Države Hrvatske”, rekao je Jelinić.

Osim toga, glavni urednik Nacionala nadodaje da su na naslovnoj stranici objavili kopiju dokumenta iz policijske arhive, a došli su do još jednog dokumenta stanodavca Tuđmana iz toga vremena.

“Rat ga je zatekao u Hercegovačkoj ulici gdje je dijelio sobu s kasnije uglednim novinarom, a oni su, prema tvrdnjama Manolića, tek tada krenuli u sam narodnooslobodilački pokret”, kazao je.

Jelinić kazuje i kako dokumenti i knjiga donose puno nepoznatih detalja o tome kako se naoružavala Hrvatska, kao i dramatični detalji iz Manolićeve prve ruke kako je vrh JNA htio Račanu namjestiti prve izbore, kako bi se spriječio dolazak HDZ-a na vlast…

Autor: dnevno.hr

ZADNJE VIJESTI