Jurica Galoic/PIXSELL

MUP: ‘Uhitili smo 12 osoba, istraga se nastavlja u utorak!’

Autor: dnevno.hr

Obzirom na opsežnosti najvjerojatnije će se pretrage nastaviti i tijekom sutrašnjega dana.

U večernjim satima o akciji Agrokor  oglasilo se Ministarstvo unutarnjih poslova.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Policijski službenici PNUSKOK-a, Uprave kriminalističke policije, Ravnateljstva policije u koordinaciji s Županijskim državnim odvjetništvom i u suradnji sa Samostanim sektorom za fin. istrage provode kriminalističko istraživanje nad petnaest hrvatskih državljana zbog kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenja službene isprave i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Policijski službenici PNUSKOK-a, Uprave kriminalističke policije, Ravnateljstva policije u koordinaciji s Županijskim državnim odvjetništvom i u suradnji sa Samostanim sektorom za fin. istrage provode kriminalističko istraživanje nad petnaest hrvatskih državljana zbog kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenja službene isprave i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga. Temeljen naloga Županijskog suda u Zagrebu u tijeku je provođenje dokaznih radnji pretrage doma i drugih prostorija na 24 lokacije, pretrage poslovnih prostorija na 3 lokacije, pretrage 17 pokretnih stvari i 12 pretraga osoba.

Obzirom na opsežnosti najvjerojatnije će se pretrage nastaviti i tijekom sutrašnjega dana.

Tijekom do sada provedenog kriminalističkog istraživanja uhićeno je ukupno 12 osoba, protiv kojih se planira podnošenje kaznene prijave Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela. Uhićene osobe će se dovesti pritvorskom nadzorniku, a tri osobe su nedostupne”piše u priopćenju.

 




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.