MUČENIČKI GENI IVANA PERNARA: Njegov pradjed bio je Radićevac upucan u srce zbog istine!

Autor: Dnevno.hr

Ovih dana svi su se mediji raspisali o Ivanu Pernaru a možemo reći da se malo i prešutjela činjenica da je Ivan Pernar nije prvi Ivan Pernar koji je 'ušutkavan' zbog istine!

Naime, mnogi hrvatski mediji izignorirali su izjave mladog hrvatskog zastupnika koji je posvjedočio kako je njegov pradjed, baš kao ion sam uzšutkavan zbog istine. I ne samo ušutkavan već je na njega izvršen atentat. Naime, (pradjed mladog Pernara), Ivan Pernar rodio se u Hrastini kraj Zaprešića 1889. godine. Studirao je pravo u Zagrebu gdje je i doktorirao.

Bio je član užeg vodstva HSS-a. Za vrijeme Kraljevine Jugoslavije kao političar i član HSS-a više puta je zatvaran. Ivan Pernar bio je zastupnik HSS-a za Ludbreg. 20. lipnja 1928. godine, revolverskim hitcima na zastupnike HSS-a, dvorski agent i zastupnik Radikalne stranke Puniša Račić ranjava Ivana Pernara i Ivana Granđu, smrtno ranjava Stjepana Radića, a usmrćuje Đuru Basaričeka i Pavla Radića.

Dr. Ivan Pernar pogođen je s dva metka. Prvi Račićev metak pogađa ga u ruku a drugi nepuni centimetar ispod srca, tri milimetra ispod žile kucavice nakon kojeg pada pod klupu i tako je izbjegao treći mu namijenjen metak.

Taj drugi revolverski metak Pernar je u tijelu nosio do kraja života. Za vrijeme NDH pernar je više puta ušutkavan kao pobornik ustaškog režima, a čini se kako se povijest ponavlja. Mučenički geni kolaju i mladim Ivanom Pernarom i iako on nije pobornik ‘ustaškog režima’ pobornik je istine koju je jednakom gorljivošću iznosio  i njegov pradjed! Pernara danas analitičari nazivaju novom vrstom ‘nacionalistia’ tako da svakako nije daleko od svog pradjeda čije je ime zapisano u povijesti istine hrvatskog naroda!

U svakom slučaju jasnije je od kuda ta gorljivost, srčanost i proboj istine, kada je u pitanju Ivan Pernar, mlađi!

Autor: Dnevno.hr