Igor Kralj/PIXSELL

MRSIĆ: Drugovi i drugarice, to nije SDP kakav želimo i za kojeg se svi zalažemo!

Autor: dnevno.hr

''Postali smo stranka bez jasne programske vizije, stranka bez empatije za probleme građana, stranka koja isključuje, umjesto da uključuje!'', navodi

SDP-ovac Mirando Mrsić putem Facebooka prokomentirao je trenutno stanje u stranci. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Drage drugarice i drugovi, SDP-ovke i SDP-ovci,

prije nekoliko mjeseci javno sam iskazao svoju zabrinutost za smjer kojim će SDP krenuti. Iako se neki trude zaboraviti i izbrisati prijašnja događanja, nije prvi put da se nisam slagao s odlukama rukovodstva naše stranke. Vjerujem da još uvijek ima oni koji se sjećaju da sam bio protiv izbacivanja Slavka Linića.

Kao i tada, i ovaj sam put smatrao da SDP treba biti demokratizirana, transparentna i decentralizirana stranka. Čini mi se da se sada nalazimo u prijelomnom trenutku za SDP u kojem smo svi zajedno (od svake pojedine članice i člana do rukovodstva stranke) obvezni odabrati najbolji put za SDP.

Na žalost, posljednji događaji u SDP-u daju mi za pravo zaključiti da je SDP (zbog loših odluka rukovodstva stranke) krenuo putem koji mu ne povratak na vlast, a upitan je i opstanak stranke koju smo zajedno godinama gradili. Propustili smo puno vremena da reformiramo SDP, da u njemu promijenimo sve ono što smo zajednički na Konvenciji ocijenili da ne valja.

Postali smo stranka bez jasne programske vizije, stranka bez empatije za probleme građana, stranka koja isključuje, umjesto da uključuje!

Siguran sam da to nije SDP kakav želimo i za kojeg se svi zalažemo!




U mojim postupcima oduvijek me vodila želja da SDP učinim jakim i dostojnim povjerenja naših građana – oni koji tvrde suprotno nisu dobronamjerni i ne rade za dobrobit stranke!

Živimo u vremenu u kojem je nedopustivo da se sloboda govora i mišljenja kažnjava u modernoj demokraciji! Upravo je raznolikost mišljenja i izmjena stavova je stranačko bogatstvo što čini našu SDP-ovu zajednicu i na što smo bili ponosni.

Stoga, dići ruku za odluku o isključenju bilo kojeg člana iz SDP-a mogu donijeti samo oni koji su zadovoljni sadašnjim stanjem u SDP-u. Iskreno vjerujem da niti jedna članica i član SDP-a nisu i ne smiju biti zadovoljni sa sadašnjim SDP-om te da smo svjesni da se stvari moraju i mogu promijeniti. I kolika odgovornost leži na vodstvu stranke, ne samo predsjedniku, nego i članovima Predsjedništva te Glavnog odbora.




Unatoč tome, iskreno vjerujem da nas još uvijek nije napustio duh optimizma i vjere da se stvari u SDP-u mogu promijeniti na bolje. Da možemo biti generator promjena u našem društvu.

Snaga socijaldemokracije je u njezinoj sposobnosti da bude glas promjene, glas jednakosti, slobode i ravnopravnosti! SDP mora vratiti tu sposobnost!

Pozivam rukovodstvo stranke da prije izvještajne konvencije predloži Statut stranke i programsku platformu kako bi članovi SDP-a konačno dobili uvid u smjer u kojem sadašnje rukovodstvo vodi SDP te kako bi procijenili zaslužuje li rukovodstvo daljnje povjerenje za vođenje SDP-a.

Moć promjena pripada svakom članu, a ne uskom krugu ljudi u rukovodstvu nacionalne i lokalne razine SDP-a.

Vrijeme je da rukovodstvo stranke konačno toga postane svjesno.

Kao i velika većina vas, oduvijek sam bio i ostat ću posvećen cilju da SDP postane snažna i demokratska stranka koja privlači i uključuje.

Vjerujem u SDP, u SDP koji okuplja i mijenja.

Drugarski,
Mirando Mrsić

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.