MKVC za Vukovar

Moto klub Veterani – Croatia motorima su obišli spomen obilježja pa stigli u Vukovar (FOTO)

Autor: dnevno.hr

Na sam dan pada Vukovara članovi motokluba priključili su se komemorativnom skupu i u Koloni sjećanja

U povodu 25. obljetnice Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., članovi MKVC posjetili su 17. studenoga Osijek, Dalj, Borovo i Vukovar u kojima se nalaze spomen obilježja, kako bi odali počast svim poginulim i mučki ubijenim braniteljima i civilima.

Naime, jedan dio članova MKVC priključuje se tradicionalno karavani „Prevlaka – Vukovar“ dok drugi dio članova obilazi stratišta u Osječkoj-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji te na taj način članovi MKVC žele odati počast svim poginulim i nestalim braniteljima i civila u Domovinskom ratu.

Prvo stajalište bilo je u Osijeku, gdje su zapaljene svijeće podno spomenika koji se nalazi pored PU Osječko baranjske. Nakon PU, članovi MKVC svijeće su zapalili i odali počast kod umjetničke instalacije „crveni fićo“ te u bivšoj vojarni „Drava“ sada Campus, kod spomenika 3. gbr „Kune“. Nakon Osijeka, članovi MKVC su se uputili u Nemetin gdje su podno spomen obilježja na zatočene branitelje i civile srpskih koncentracijskih logora, zapalili svijeće u spomen na sve zatočene i nestale branitelje i civile srpskih koncentracijskih logora u Domovinskom ratu. U nastavku obilježavanja uslijedila je PGP Dalj i masovna grobnica farma „Lovas“. Svijeće su se zapalile i u Borovu u spomen na mučki ubijene pripadnike specijalne policije. Posljednje stajalište i paljenje svijeća bilo je na Ovčari i Vukovarskoj ratnoj bolnici, gdje su ujedno i svi članovi moto kluba pomolili za nestale i poginule branitelje i civile.

Ujedno, na sam dan pada Vukovara 18. studenoga, na komemorativnom skupu i u Koloni sjećanja članovi MKVC pridružuju se obilježavanju 25. godišnjice stradanja Vukovara u Domovinskom ratu i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.