Patrik Macek/PIXSELL

Mostovac Šimić: ‘Budu li pregovori dobri, imat ćemo vladu HDZ-a i Mosta’

Autor: dnevno.hr

Šimić je odbacio medijska nagađanja o sukobu Mosta i HDZ-a oko Ministarstva gospodarstva rekavši kako o kadrovskim rješenjima i strukturi nove vlade još nisu razgovarali iako, dodaje, Most ima svoje stavove o tome.

Mostov izabrani saborski zastupnik Miroslav Šimić izjavio je kako mu je drago što je saborski Klub njegove stranke dobio još jednog člana, Hrvoja Runtića koji je nedavno napustio Živi zid, a izrazio je nadu da će, ako pregovori budu išli dobrim tijekom, nova vlada biti ona HDZ-a i Mosta, javlja HRT.

Runtić će u budućnosti surađivati s Mostom na način da će biti član našeg Kluba, ali neće biti član Mosta i imat će svoj neovisan stav unutar našeg Kluba. No, surađivat ćemo oko svih važnih zakona koje Most priprema, a jedan od njih je i Ovršni zakon o kojem smo s njim već razgovarali. Danas smo o tome razgovarali i s kolegama iz HDZ-a, ali smo prije toga uključili i sve sugestije gospodina Runtića, izjavio je Šimić novinarima u Zagrebu.

Upitan razgovara li njegova stranka s manjinama kazao je da Most ima kontakte s pojedincima ali nisu imali nikakve formalne i službene razgovore s predstavnicima manjina. Imali su ih kolege iz HDZ-a, ako se ne varam danas. Koliko sam vidio iz njihovih izjava, manjine namjeravaju podržavati buduću hrvatsku vladu a ja se nadam, ako pregovori budu išli dobrim tijekom da će to biti vlada HDZ-a i Mosta, zaključio je Šimić.

Šimić je odbacio medijska nagađanja o sukobu Mosta i HDZ-a oko Ministarstva gospodarstva rekavši kako o kadrovskim rješenjima i strukturi nove vlade još nisu razgovarali iako, dodaje, Most ima svoje stavove o tome. Komunicirat ćemo ih našim potencijalnim partnerima za stolom, a ne preko medija, kazao je.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.