Patrik Macek/PIXSELL

Mostov Kovačić: ‘Iskreno, baš me briga za Hasanbegovića’

Autor: T. P.

"Nisam za Hasanbegovića ili protiv njega, baš me briga iskreno, svejedno mi je ako će se raditi dobro", rekao je Kovačić o Hasanbegoviću.

Saborski zastupnik Mosta Ivan Kovačić gostovao je na N1 televiziji gdje se osvrnuo na recentna politička zbivanja u jeku sastavljanja vlade. Iako je Nikola Grmoja ranije najavio da će upravo Kovačić biti ministar uprave, on to nije potvrdio.

Na pitanje o Zlatku Hasanbegoviću kao ponovnom ministru kulture Kovačić kaže da nije ni za njega ni protiv njega.

“Ma gledajte, ne ulazimo u to. Da slažemo Vladu, mi bi je složili kako želimo. Da sad srušimo Vladu, vi bi rekli – opet Mostovci nešto traže. Nisam za Hasanbegovića ili protiv njega, baš me briga iskreno, svejedno mi je ako će se raditi dobro. Ali recite vi, da mi stavimo veto na njega, onda će reći da Mostovci filozofiraju. Da ga pustimo, omnda će ti isti reći da smo opet krivi”, kazao je Kovačić.

O Milijanu Brkiću kaže da su odlučili da nemaju to izborno pravo miješati se u ono što odlučuje druga strana. “Oni biraju. Ako ga oni hoće za potpredsjednika Sabora, neka bude”, kaže Kovačić.

Na pitanje o tome jesu li odustali od smanjenja pretplate za HRT, Kovačić kaže da nisu. “To bi trebalo ići oko 5. mjeseca 2017. za određeni dio ljudi, a inače tražimo da se pretplata smanji, ali ne može to ići odmah, jer ćemo ljude dovesti u financijske probleme.”

Autor: T. P.