Patrik Macek/PIXSELL

Most u prosincu održava prve unutarstranačke izbore, a Petrov će biti jedini kandidat?

Autor: T. P.

S obzirom na to da je u igri nekoliko radnih verzija novog Statuta i ustroja Mosta, još se ne zna kako će se birati novi predsjednik Mosta.

Politička platforma Most nezavisnih lista unutar sljedećih mjesec i pol dana konačno će postati prava, jasno i transparentno strukturirana politička stranka. Kako otkriva tportal, u prosincu će biti održani i prvi unutarstranački izbori za predsjednika Mosta i ostale članove vodstva stranke.

Prema očekivanjima, Božo Petrov opeć biti izabran za predsjednika, a moguće je i da se nitko drugi neće ni kandidirati za to mjesto. Više Mostovaca već je potvrdilo da je osnovana radna skupina koja priprema nekoliko verzija novog Statuta stranke, a koja će verzija postati konačna, znat će se poslije sastanka Nacionalnog vijeća idućeg tjedna.

Ivica Relković, čovjek koji djeluje iz sjene, ideolog Mosta i uz Petrova najutjecajniji član Mosta, nije tportalu želio otkriti koji model novog ustroja stranke on osobno preferira da javnost, tako tvrdi, ne bi stekla pogrešan dojam da time prejudicira konačnu odluku Nacionalnog vijeća Mosta. S obzirom na to da je u igri nekoliko radnih verzija novog Statuta i ustroja Mosta, još se ne zna kako će se birati novi predsjednik Mosta. Hoće li to biti po principu jedan član – jedan glas ili će ga izabrati delegati, još nije odlučeno. Iz razgovora s članovima Mosta stječe se dojam da bi Petrov želio da se unutarstranački izbori održe po principu jedan član – jedan glas.

Novoizabrani predsjednik Mosta i ostali članovi vodstva stranke bi nakon četverogodišnjeg mandata na vodećim pozicijama u stranci išli na ‘hlađenje’. Konkretno, naredne četiri godine ne bi se mogli kandidirati za vodeće pozicije u Mostu. Logika takvog promišljanja je da bi se time spriječilo da neki ljudi ‘zauvijek’ sjede u vodstvu stranke, dok se nekima drugima, perspektivnim članovima Mosta onemogućava napredovanje zbog međusobne povezanosti i međuovisnosti stranačkih oligarha.

Autor: T. P.

ZADNJE VIJESTI