Patrik Macek/PIXSELL

Most neće podržati izvješće Hrvatskog olimpijskog odbora u Saboru!

Autor: dnevno.hr

Miro Bulj pozvao Izvršnog predsjednika HNS-a Damira Vrbanovića da odstupi s funkcije nakon što je potvrđena optužnica

Most nezavisnih lista na današnjoj konferenciji za medije u središnjici stranke poručio je kako neće podržati izvješće Hrvatskoj olimpijskog odbora u Saboru. Razlog tomu jest činjenica da velik birokratski aparat Hrvatskog olimpijskog odbora sprječava adekvatnu raspodjelu prijeko potrebnih sredstava sportašima, trenerima i sportskim kolektivima te je ulaže u krive projekte.

Na početku konferencije, saborski zastupnik Mosta Miro Bulj pozvao je Damira Vrbanovića, Izvršnog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza da odstupi s funkcije. Naime, prekjučer je na Županijskom sudu u Osijeku potvrđena optužnica u kojoj se Damira Vrbanovića zajedno s braćom Mamić teško tereti da su nogometni klub Dinamo oštetili za gotovo 116 milijuna kuna, a državni proračun za 12 milijuna kuna.

Kako su Mosta ustvrdili, primaran cilj državnih potpora sportu trebala bi biti kanalizacija sredstava direktno sportašima različitih profila. Nažalost, danas se događa da se taj novac koristi za druge svrha, poput Sportske televizije i slične projekte dvojbene koristi za sport.

Konferenciji su prisustvovali saborski zastupnici Miro Bulj i Marko Sladoljev te Ivan Veštić, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza i Splitskog saveza sportova te Milan Brigljević, predsjednik Hrvatskog šahovskog saveza.

„Često možemo slušati i čitati o problemima u nogometu, no oni su prisutni i u većini drugih sportova, pa tako i u mom Hrvatskom šahovskom savezu. Nažalost, zbog HOO-a nismo bili u mogućnosti poslati delegata na kongres FIDE u Baku. Cijeli sport pati zbog brojnih unutarnjih problema, a kada ih netko pokuša riješiti, nailazi samo na prepreke onih koji bi trebali pomagati.“ – poručio je Milan Brigljević, predsjednik Hrvatskog šahovskog saveza.

„Zaboravljamo da je sport vrlo široko područje javnog djelovanja i važan regulator društvenog djelovanja. Potreban nam je kvalitetan Zakon o sportu i strategija, Hrvatska ima kvalitetne ljude koji mogu pripremiti takve strateške dokumente. Izgovora nema i vrijeme je za promjene – aktualna situacija ne smije se nastaviti.“ – rekao je Ivan Veštić, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza.

Miro Bulj i Marko Sladoljev naglasili su kako hrvatski sportaši imaju bezuvjetnu podršku u Mostu nezavisnih lista i da će se nastaviti zalagati za provedbu aktualnog Zakona i odgovarajuću državnu potporu vrhunskim sportašima.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.