Robert Anic/PIXSELL

Kazimir Bačić je novi ravnatelj HRT-a, pretplata će iznositi 65 kuna

Autor: dnevno.hr

'Odlučili smo se da ćemo podržati gospodina Bačića za ravnatelja", rekao je Mostov Miroslav Šimić

U Saboru je Kazimir Bačić izglasan za novog ravnatelja HRT-a.

“Mi smo dobili jamstvo, suglasnost, potvrdu da će gospodin Bačić ispuniti ono što je Most zajedno s HDZ-om dogovorio prilikom pregovora o Hrvatskoj vladi, a radi se o našem obećanjem da ćemo pretplatu za HRT spustiti na 65 kuna do kraja ove godine. Nakon te suglasnosti koju smo imali, odnosno potvrde u razgovorima koji su ranije obavljani s gospodinom Markotom, odlučili smo se da ćemo podržati gospodina Bačića za ravnatelja”, rekao je Mostov Miroslav Šimić.

Upitan za navode da Most navodno traži i promjenu čelnog čovjeka Informativno-medijskog servisa, Šimić je kratko kazao da Most nije sklon tome da kadrovira na HRT-u, ali jest sklon tome da izvrše obećanje kojega se ljudi jako dobro sjećaju.

Kako N1 neslužbeno doznaje, trakavica oko ravnatelja HRT-a mogla bi se okončati dogovorom Mosta i HDZ-a.

Ukoliko HDZ pristane na smanjenje pretplate, Most će prihvatiti njihovog kandidata za ravnatelja HRT-a i odustati od Blage Markote.

Navodno traže i promjenu čelnog čovjeka Informativno-medijskog servisa.

HDZ-ovci na Odboru za informatizaciju, podsjetimo, glasali za Kazimira Bačića, dok je ‘mostovac’ Hrvoje Runtić bio protiv, predlažući Markotu. SDP je bio suzdržan.




Danas je zadnji rok kada ranatelj HRT-a mora biti izabran, zato što nakon danas zastupnici idu na stanku do 1. ožujka. S druge strane, prijeti im i vrlo nezgodna situacija ako HDZ ne bude imao većinu.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.