Dnevno.hr

Monstruozni dizajner Šokičić i njegove partnerice prevarile su teško bolesnu ženu i majku djeteta s poteškoćama u razvoju

Autor: dnevno.hr

  Nakon što smo već pisali o Alanu Šokičiću, donosimo nastavak priče.

Koliko daleko može sezati ljudska pohlepa i bešćutnost, ponajbolje dokazuje priča o prevarantu Alanu Šokičiću, koji se žrtvama svojih podlih spletki lažno predstavljao kao uspješan dizajner. Naš je portal nedavno počeo rasplitati Šokičićevu mrežu prevara, a po svemu sudeći priča o njemu ulazi u kategoriju ‘vjerovali ili ne’. Naime, nakon objave ispovijesti niza njegovih žrtava našem portalu javila se majka djeteta s poteškoćama u razvoju, koja boluje od tumora kako bi javnost upoznala sa svojom pričom u kojoj je glavni akter ovaj dizajner interijera. S dizajnerom Šokičićem, obitelj naše sugovornice upoznala se preko dugogodišnjeg prijatelja. ”Moj suprug upoznao je Šokičića preko našega dugogodišnjeg prijatelja. Dugo smo se družili, ispijali kave, a on nam se predstavljao kao vrhunski dizanjer pozivajući se na svoje iskustvo iz New Yorka. Dokumenti kojima se tada hvalio, kasnije su se pokazali kao falsifikati”, prepričava nam žena s gorčinom i nevjericom u glasu, jer ni sama ne zna kako su uspjeli nasjesti na Šokičićevu slatkorječivost.

S obzirom na to da je u vrijeme kada se obitelj naše sugovornice družila sa Šokičićem njezin suprug bio nezaposlen, ponuda za poslom koju im je samoprozvani dizajner dao učinila im se kao zgodna prilika za zaposlenje. ”Alan je mojem suprugu ponudio posao u njegovoj tadašnjoj tvrtki Sandi d.o.o., koju je tada imao zajedno s ondašnjom partnericom Jasnimkom Naranđom. Bilo je govora o nekim poslovima vezano za nekretnine, ali i o rent a caru”, prisjeća se naša sugovornica. Međutim, da bi s poslom uopće mogli započeti prema Šokičićevim riječima bilo je potrebno podmiriti dugovanja koja je spomenuta tvrtka imala.

”Rekao nam je da tvrtka ima dugovanje u iznosu od 185 tisuća kuna. Posudila sam mu novac, a Jasminka Naranđa potpisala je specijalnu punomoć kojom mi se omogućavala zabilježba na njezinu nekretninu u Puli, što sam i učinila odmah nakon što sam dala svoj novac. Rješenje o tome dobile smo obje, ali ona do 2017. na moju zabilježbu nije reagirala već je to učinila nakon što se cijeli ovaj slučaj našao na sudu, tvrdeći kako ona ne zna što je potpisala”, kaže nesretna žena te dodaje kako ih je Šokičić mjesecima zavlačio obećavajući da će im novac vratiti. Da priča bude do kraja apsurdna, dizajner prevarant ovoj je obitelji poslao i lažni račun iz banke. ”Poslao nam je potvrdu da je na naš račun uplatio 200 tisuća kuna, preko računa Lidije Gregurek, njegove druge partnerice s kojom je stupio u vezu, nakon što je raskinuo odnos s Naranđom”, ističe naša sugovornica kojoj ”uplaćeni” novac nikada nije sjeo na račun. Štoviše, ustanovili su kako uplata o kojoj je dotični govorio uopće ne postoji. Nakon toga ova obitelj spoznala je kako je prevarena pa su se odlučili naplatiti sudskim putem te od tog trenutka čekaju svoj novac, dok istodobno Šokičić zajedno s partnericom Lidijom Gregurek hoda okolo i vara koga stigne, istodobno rasipajući novac, koji je stekao od prijevara, na skijanja, putovanja i ostale luksuze. ”Problem je između ostaloga i u tome što je Šokičić sve to odigrao vrlo proračunato, on nema ništa na sebi, ne javlja se na telefon, a papirologiju je toliko uspješno lažirao, krivotvoreći potpise. Čak se i naš odvjetnik u prvi mah zabunio”, žali se naša sugovornica, koja je u međuvremenu oboljela.

”Znate kako je to kada imate tumor, novac vam treba za liječenje. Moj suprug je s time upoznao Šokičića”, ističe naša sugovornica, dodajući kako niti to nije utjecalo na Šokičića koji novac ovoj obitelji s teško bolesnim djetetom za kojega je znao i tijekom prevare, do danas nije vratio. Činjenica da ova obitelj ionako prolazi kroz težak životni period nije previše dirnula Šokičića i njegove partnerice, jednako kao što im nije zasmetalo niti to da žrtve njegove prijevare imaju dijete s poteškoćama u razvoju. Podsjetimo, Šokičić se javnosti predstavljao preko svojega studija Alan Domenico Leonardi, a mnogi koji su s njime poslovali završili su kao žrtve njegovih spletki, laži i prijevara. Takvo poslovanje i zavaravanje velikog broja ljudi zahvaliti može, između ostaloga, i lažiranoj biografiji koja se provlači kroz dio hrvatskih medija, a u kojoj se on lažno predstavljao kao ekspert koji je znanje stekao školujući se u Americi te surađujući s ondašnjim dizajnerima. Međutim, niz sugovornika za naš portal potvrdilo je kako Šokičić nema nikakve veze sa školovanjem u Americi, a jednako tako mnogi ne vjeruju niti u njegove navode da je surađivao s holivudskom zvijezdom Tomom Cruiseom. Dok njegove žrtve sve intenzivnije progovaraju o ovome lancu prevare, on i dalje nesmetano posluje na crno, uzima novac ”na ruke” te vara na svim mogućim razinama.

Prethodni tekst možete pročitati ovdje.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.