DVD Okruk/Facebook

NEVRIJEME U HRVATSKOJ: Trogir poplavila jaka kiša, pijavica na Čiovu rušila stupove

Autor: dnevno.hr / Dalmacija Danas

Znak nadolazeće fronte je ovakav oblak kojeg karakterizira blizina kopnu i brzo premještanje

Šire trogirsko područje oko 11 satii 30 minuta zahvatilo je olujno nevrijeme. Osim kiše, povremeno je padala tuča promjera do dva centimetra. Velike količine oborina u kratkom vremenu izazvale su u Trogiru i okolici mjestimične bujične poplave, javlja Dalmacija danas.

Prema prvim informacijama, jedno stablo je palo na automobil u Trogiru.

Zapadnom dijelu Čiova nevrijeme je donijelo još gore probleme. Na području Okruga formirala se pijavica koja je s mora stigla nad kopno i donijela velike probleme. Na terenu su vatrogasci DVD-a Okruk koji otklanjaju velike posljednice nevremena. Pijavica je srušila brojna stabla na prometnice, a stradali su i električni stupovi.

– Iznad kampa električno stup pao je na ulazna vrata jedne obiteljske kuće. Čovjek ne može zbog toga izići iz kuće. Iskopčali smo struju i sada ćemo ukloniti stup od kuće – kazao je Marin Radić, zapovjednik DVD-a Okruk za Dalmacija danas.

Pijavica je s Čiova potom prešla na Trogir gdje je oštetila tamošnje brodogradilište. Vrtlog je srušio dio krovišta brodogradilišta i oštetio brojne parkirane automobile.

Podsjetimo, najveći stupanj upozorenja od jakog nevremena izdan je za velik dio Hrvatske. Visoka količina padalina se očekuje, a za poplave se pripremaju u pojedinim mjestima. Nešto prije podne divovski  “shelf cloud” nadvio se nad šibenskim područjem i donio velike padaline. U Žirju je, kako javlja Šibenski portal,  u kratkom vremenu pao oko 21 litar kiše po četvornom metru.




Znak nadolazeće fronte je ovakav oblak kojeg karakterizira blizina kopnu i brzo premještanje. Pri dolasku ovog oblaka pušu i jaki vjetrovi.

I vodičko je područje zahvatila jaka kiša, a u mnogim su krajevima najavljene visoke količine padalina. Za sjeverni i srednji Jadran, za gorsku Hrvatsku i unutrašnjost Dalmacije izdano je upozorenje najvišeg stupnja.




Autor:dnevno.hr / Dalmacija Danas
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.