Davor Puklavec/PIXSELL
Davor Puklavec/PIXSELL

Pavković upozorio na ‘hrvatski lov’ na nevinog generala: ‘Tko će u filmu ‘Ante Gotovina’ glumiti Šeksa?

Autor: Dnevno.hr

Još uvijek ne znamo tko će glumiti Vladimira Šeksa koji je na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) javno izjavio onu čuvenu krilaticu „umirovljenog hrvatskog generala treba locirati, identificirati, transferirati u Haag“

Mladen Pavković,predsjednik Udruge hrvatskih branitelja  Domovinskog rata 91. u svojem priopćenju u četvrtak osvrnuo se na najavio je početak snimanja o Junaku Domovinskog rata – general pukovniku Ante Gotovini u režiji Antuna Vrdoljaka.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Mediji u Srbiji su ogorčeni. Pišu i govore da Hrvati snimaju igrani film o „zloglasnom generalu, ratnom zločincu, koji je lično odgovoran za progon više od 200.000 Srba i ubistva više hiljada nevinih ljudi u Oluji“ te da će na „filmskom platnu biti prikazan kao heroj i to uz financijsku podršku Evropske unije“! Također navode da će „Gotovina biti prikazan kao pozitivan junak, akcioni heroj poput Ramba, dok su Srbi zli agresori, koljači i masovni silovatelji.“ Za Srbe će u tom ostvarenju do izražaja doći samo „ustaško divljanje i veličanje zločinaca!“.

Na to možemo reći samo jedno: sramno da sramnije ne može biti!

Pa, ne će valjda još srpski i ini agresori pisati i „scenarije“ za hrvatske filmove, zar im nije dosta što su „četničke“ filmove, s hrvatskim novcem dosad u Hrvatskoj snimili i prikazali „brojni“ tzv. hrvatski redatelji i scenaristi?

Međutim, taj film mora donijeti i istinu, koja je nezaobilazna u slučaju generala Gotovine, a riječ je o tome da se i na filmskom platnu mora prikazati i „hrvatski lov“ na nevinog generala, baš kao i na njegovu obitelj te prijatelje i suradnike.

Ako toga ne bude, onda će to, da malo i karikiramo, biti film sličan brojnim partizanskim, ala „Mirko, pazi metak. Hvala Slavko!“, u kojima je inače Vrdoljak svojedobno ostvario iznimne uloge za koje je u vrijeme vladavine Tita i više puta nagrađivan.

Sada manje-više znamo tko će sve glumiti u Vrdoljakovu filmu o Gotovini, ali još uvijek ne znamo tko će glumiti Vladimira Šeksa koji je na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) javno izjavio onu čuvenu krilaticu „umirovljenog hrvatskog generala treba locirati, identificirati, transferirati u Haag“. Kasnije je Šeks tvrdio da on nema veze s time, da je bio samo „glumac“ koji je prenio zaključak sa sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost RH (održana 4. veljače 2005.) te da je to bila jednoglasna odluka ovoga tima u kojem su sjedili: Mesić, Sanader, pok. Mlinarić, Rončević, Žužul, Škare-Ožbolt, Lucić, Bajić, Agotić, pok. Čačić, Grubišić, Karamarko i Pivčević.

Dakle, oni su izdali zapovijed da se počne lov na nevinog (nevinog!) čovjeka, osim toga Junaka Domovinskoga rata, odnosno da ga se preda u Haag – živog ili mrtvog!

U to vrijeme svaki policajac u svojem je džepu imao fotografiju Gotovine, a samo u jednom mjesecu, da ga pronađe, živog ili mrtvog, hrvatska policija pretresla je više od dvije tisuća obiteljskih kuća, tvrtki, samostana, crkava, skladišta i brojnih drugih objekata.

Svi Gotovini prijatelji, poznanici, znanci, a poglavito članovi obitelji također su se tretirali kao državni neprijatelji. Tko je imao fotografije Gotovine na majici, imao je probleme, ne od Srba, već od – Hrvata.

Na tribine i predstavljanje knjiga o Gotovini (od kojih je brojne priredila i moja malenkost) nikada se nije pojavio ni jedan, ali baš ni jedan od silnih hrvatskih državnika, koji se sada „busaju u prsa“ da su „veliki Hrvati“ i da su „oduvijek“ podržavali i Gotovinu i Markača.

Stoga, vjerujemo da će Vrdoljak snimiti film, osim o silnim zaslugama Gotovine i o silnim progonima, prije svega Hrvata na ovog nenadmašnog Junaka hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata.

U protivnom, neka Vrdoljak već sada piše kući – propalo je!.

Autor: Dnevno.hr

ZADNJE VIJESTI