Patrik Macek/PIXSELL

MJERE ŠTEDNJE U SABORU! Petrov svakom zastupniku želi kupiti tablet, Sinčić: Mislim da je skroz nepotrebno

Autor: dnevno.hr

Želi uštedjeti 1,5 milijuna kuna na printanju i fotokopiranju materijala

Predsjednik Sabora, Božo Petrov, najavio je kako želi uštedjeti 1,5 milijuna kuna na printanju i fotokopiranju materijala i uvesti tablete svim zastupnicima te je za Večernji list kazao kako su utvrdili da Sabor troši dosta financijskih sredstava na neke nepotrebne procese te da je administracija trenutačno dosta usporena.

“Konkretno, u posljednjih devet godina na fotokopiranje, potrebne strojeve i angažirano osoblje, potrošeno je više od osam milijuna kuna. Danas nam tehnologija daje bezbroj mogućnosti te nam može posao olakšati i ubrzati. Plan mi je u dvije godine mandata implementirati ICT tehnologiju u rad Sabora, kako saborskih zastupnika tako i stručnih službi, a prvi je korak nabava tableta za zastupnike”, rekao je Petrov.

Njegovu je ideju za N1 prokomentirao Ranko Ostojić koji je kazao da je rekao da bi Sabor trebao biti ekološki osviješten, pa ispred svakoga zastupnika staviti računalo. “Dobra ideja je da to bude upravo ova varijanta”, rekao je Ostojić, kazavši da je kod njega korištenje tableta svakodnevna praksa.

Zastupnik Živog zida, Ivan Vilibor Sinči, rekao je da se on tabletom ne služi, jer ima smartphone i to mu je sasvim dovoljno. “Mislim da je skroz nepotrebna ova ideja, bezveze potrošnja. Mi već i sad možemo izabrati da nam se ne printaju materijali”, smatra SSinčić.

“Petrov je predsjednik Sabora i pretpostavljam da je dobro razumski odlučio napraviti ono što je najbolje”, kratko je rekla  HNS-ovka Anka Mrak Taritaš.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.