Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

HRVATSKA GRADI OGRADU UZ SRBIJU! Otkriven razlog zatvaranja graničnog prijelaza Batina (FOTO)

Autor: T. P.

Dio automobila granicu je nakon zatvaranja prešao alternativnim pravcima, dok su oni koji su ostali čekati u koloni ondje stajali oko dva sata.

Prava pomutnja dogodila se na graničnom prijelazu Batina u srijedu nešto nakon 20 sati kada je i s hrvatske i sa srpske strane bez najave i objašnjenja zaustavljen promet za sva vozila. Na granici je ubrzo nastala velika gužva, a skupilo se mnoštvo interventne policije. Službeno objašnjenje razloga iznenadnog zatvaranja graničnog prijelaza za sada je izostalo. Prema neslužbenim informacijama s HRT-a, prijelaz je zatvoren zbog skupine migranata, dok Dnevnik.hr javlja da je razlog bilo postavljanje prepreka u cilju prevencije krijumčarenja.

Na službenim stranicama HAK-a pisalo je da je “zbog radova na mostu (DC 212) do daljnjega za sav promet zatvoren granični prijelaz Batina, u Osječko-baranjskoj županiji”. Informacija o tome da je granični prijelaz Batina ponovno otvoren za prometovanje pojavila se u 1.40.

Policija je naknadno potvrdila da se na granici postavlja ograda koja će funkcionalna biti u četvrtak popodne, a promet je na graničnom prijelazu Batina od kasnih noćnih sati sa srijede na četvrtak normaliziran. Prenosimo priopćenje MUP-a:

“U cilju sprječavanja eventualnog pokušaja nezakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku preko graničnog prijelaza Batina, a temeljem čl. 7. Zakona o nadzoru državne granice (NN 83/13) preventivno su bile postavljene tehničke prepreke koje se po potrebi i u skladu sa stanjem sigurnosti mogu aktivirati, radi potpune blokade mosta, odnosno prometnice koja vodi prema navedenom prijelazu.

U ovom trenutku na navedenom području nema sigurnosnih ugroza.”

Autor: T. P.

ZADNJE VIJESTI