Patrik Macek/PIXSELL

Miro Kovač odbrusio novinarki Ivani Petrović: ‘Neugodno sam iznenađen netočnom informacijom iz Dnevnika!’

Autor: T. P.

"Ne znam na čemu gospođa Petrović temelji svoju tvrdnju. Mene nije kontaktirala", navodi Kovač.

Miro Kovač odbacio je tvrdnje novinarke Nove TV Ivane Petrović o tome da je kao tadašnji ministar trebao imati obavijest o tome da predstoje uhićenja Hrvata iz Bosanske Posavine. Kovačevu reakciju s Facebooka prenosimo u cijelosti:

“Neugodno sam iznenađen netočnom informacijom koju je novinarka Ivana Petrović objavila u sinoćnjem Dnevniku Nove TV. Ustvrdila je da sam u listopadu ove godine, dok sam još bio hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova, trebao imati obavijest o tome da predstoje uhićenja Hrvata iz Bosanske Posavine.

Ne znam na čemu gospođa Petrović temelji svoju tvrdnju. Mene nije kontaktirala da bi se o tome obavijestila. S punom odgovornošću izjavljujem da kao ministar u hrvatskoj Vladi u listopadu ove godine nisam raspolagao nikakvim konkretnim saznanjima o mogućim uhićenjima Hrvata iz Bosanske Posavine. Primopredaju ministarske dužnosti obavio sam 20. listopada ove godine tako da nisam sudjelovao ni u pripremi ni u provedbi posjeta predsjednika hrvatske Vlade Andreja Plenkovića Bosni i Hercegovini”, napisao je Kovač na svojem Facebook profilu.

Autor: T. P.