Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Miro Kovač: Prosvjedna nota Srbije podsjeća na ’90. i Miloševića

Autor: I.G.

Neka Srbija prestane s ovakvim neukusnim, jeftinim napadima koji podsjećaju na 90-e, Slobodana Miloševića i velikosrpsku politiku", upozorio je Kovač.

Srbija je u utorak Hrvatskoj uputila prosvjednu notu zbog poništavanja presude kardinalu Alojziju Stepincu. Za nju Kovač tvrdi da je jeftin trik koji podsjeća na vremena Slobodana Miloševića, prenosi N1.

“Mi smo tu notu primili kasno navečer. Ona je jedan jeftin pokušaj destabilizacije Hrvatske u osjetljivom razdoblju nakon raspuštanja Sabora i prije proslave Oluje. To je jedan recept 90-ih koji podsjeća na Miloševića i velikosrpsku agresiju. Želimo da se koriste razumnim, racionalnim rječnikom, da se grade dobrosusjedski odnosi. Ove izmišljotine u noti, koje se tiču Stepinca su neprihvatljive. Radi se o miješanju u unutarnje stvari RH. Znamo da je Stepinac bio žrtva komunističkog sustava. Želimo sa Srbijom graditi dobrosusjedske odnose, a ovo ne pridonosi takvom ozračju. Neka Srbija prestane s ovakvim neukusnim, jeftinim napadima koji podsjećaju na 90-e, Slobodana Miloševića i velikosrpsku politiku”, upozorava Kovač.

Autor: I.G.

ZADNJE VIJESTI