Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ministrica Žalac: ‘Predsjedničine kritike Vladi su neprihvatljive’

Autor: dnevno.hr

Ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac izjavila je u subotu kako kritike koje je Vladi uputila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović “zasigurno nisu prihvatljive”.

 Ministrica je, nakon svečane sjednice osječko-baranjske Županijske skupštine, priznala kako ju je iznenadila predsjedničina podrška Mostu NuL i njihovoj inicijativi “Pokret ostanka”, dodavši kako ne zna zašto je tako.
“Očekujem prije svega otvoreni dijalog i mislim da bi predsjednica trebala biti uz Vladu, u kontekstu mjera koje smo zacrtali, posebice za Slavoniju, Baranju i Srijem. Najlakše je kritizirati, ali mene zanima samo ono konkretno, jer sve što radimo i pripremamo je vrlo konkretno i vrlo opipljivo”, rekla je novinarima Žalac.
Zatražena da precizira na koga je mislila kad je u svom govoru na Skupštini rekla da Vlada spremno odgovara na sve izazove, pa i pokušaje destabilizacije Vlade i jeftini populizam, Žalac je odgovorila kako je “mislila na sve koji upravo hodaju po Hrvatskoj” i razgovaraju na temu koju smatra iznimno neprihvatljivom, posebice u kontekstu kada se zajednički napori trebaju usmjeriti kako bi našim ljudima bilo bolje. “Treba širiti optimizam, a ne pesimizam”, istaknula je ministrica.
“Ne bih to tako rekla, ali mislim da kritike koje je uputila Vladi zasigurno za nas nisu prihvatljive”, odgovorila je upitana radi li se o predsjednici Republike?

 Na svečanoj sjednici Županijske skupštine Žalac je kazala kako “Vlada spremno odgovara na sve izazove, pa i pokušaje destabilizacije Vlade i državnih institucija i spremna je konkretnim, mjerljivim, vidljivim rezultatima odgovoriti na politikanske interese onih kojima opće dobro i rješavanje poteškoća sugrađana uopće nije od interesa”. “Na pesimizam, isprazni populizam i demagogiju, odgovaramo nastavkom provedbe strukturnih reformi, jačanjem gospodarstva, povećanjem zaposlenosti i plaća, odgovornim vođenjem javnih financija, zalaganjem za poboljšanje života naših sugrađana, posebice najugroženijih i umirovljenika te otvaranjem perspektive mladima”, rekla je Žalac.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.