Patrik Macek/PIXSELL

Ministrica Žalac ima plan za svoju rodnu Slavoniju

Autor: T. P.

"Inzistirat ću na Projektu Slavonija, koji se nalazi u programu HDZ-a, iako bih ga ja radije nazvala Projektom Slavonija, Baranja i Zapadni Srijem", rekla je nova ministrica regionalnog razvoja.

Gabrijela Žalac, javnosti uglavnom nepoznata Vinkovčanka,  nova je ministrica regionalnog razvoja.

“Radila sam 11 i pol godina na pripremama, provedbi i evaluaciji projekata. Dolazim iz sustava, s terena, i radim na razvoju nerazvijenih područja iz fondova Europske unije, na tragu kolege Tomislava Tolušića. Radit ću na pojednostavljenju procedura i učinit ću sve da svi, a pogotovo najnerazvijeniji dobiju što više”,riječi su kojima se Žalac ukratko predstavila u Saboru.

>>> Tko su četiri nova ministra nepoznata javnosti? Otkrivamo neke detalje iz njihova života

Na potpitanje nije li upravo Slavonija jedna od najnerazvijenijih i što će napraviti po pitanju svog rodnog kraja, Žalac je istaknula: “Inzistirat ću na Projektu Slavonija, koji se nalazi u programu HDZ-a, iako bih ga ja radije nazvala Projektom Slavonija, Baranja i Zapadni Srijem.

Pokušat ćemo dobiti stopostotno financiranje iz Europskih fondova, a predfinanciranjem bismo mogli doći do sredstava iz fondova”, kazala je Žalac, piše N1.

Autor: T. P.