Zarko Basic/PIXSELL

MINISTRICA PORUČILA: Tražite pomoć, to nije sramota, pogotovo za dijete

Autor: Dnevno.hr/HRT

Dijete je zdravo i smješteno u Dom, a smješten je i brat

U samo jedan dan policija je uz pomoć medija uspjela doznati tko je ostavljena djevojčica i tko su njezini roditelji. Djevojčica je na sigurnome u Dječjem domu u Nazorovoj, gdje je doveden i njezin stariji brat, a roditelje obrađuje policija.

“Djevojčicu je prepoznala baka koja se javila policiji i tako se ušlo u trag obitelji i roditeljima. Ono što je važno kod ovog dramatičnog događaja da se sretno završio. Dijete je zdravo i smješteno u Dom, a smješten je i brat čime se prevenirala ovakva slična mogućnost”, rekla je u emisiji HRT-a Tema dana ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić.

“Ono što nije dobro je da nije dobro za roditelje, koji po mome mišljenju nisu dobro odlučili i sada imaju kaznene prijjave i istragu. Issto tako su mogli odlučiti i prijaviti se centru za socijalnu skrb ili bilo kojoj dječjoj ustavnovi i otvoreno reći: mi tražimo pomoć za svoju djecu. Djecu mi možemo privremeno smjestiti. Naglašavam da ljudi kada se nađu u poteškoćama, ljudske su sudbine složene i ne možemo prosuđivati je li to trebalo ovako ili onako, neka potraže pomoć od institucija. Tražiti pomoć nije sramota, pogotovo za svoje dijete. Ono što moramo znati da kada se ili na preporuku institucija ili kad sam roditelj odluči da se dijete izvoji i smjesti u ustanovu ili udomiteljsku obitelj da to nikako ne znači da su ostali bez djeteta. Čak štoviše, mogu imati bolji i kvalitetniji kontakt i odnos sa svojim djetetom nego da žive u teškim okolnostima koje mogu biti privremene”, smatra ministrica Murganić.

Autor:Dnevno.hr/HRT
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.