Tomislav Miletic/PIXSELL

Ministrica Divjak zatražila hitnu reakciju i utvrđivanje odgovornosti oko propusta na državnoj maturi

Autor: dnevno.hr

'Garancija jednakih prava svih učenica i učenika apsolutni je prioritet', kazala je ministrica Divjak.

Ministrica Blaženka Divjak je obavještena o događaju u jednoj splitskoj školi gdje je umjesto ispita iz Hrvatskoga jezika – Esej na obje razine učenicima je podijeljen ispitni materijal iz Hrvatskog jezik – Test.

Ministrica je zatražila od nadležnih tijela da hitno pokrenu mehanizme provjere i utvrđivanja odgovornosti za ovu situaciju.

Također je zatražila da se poduzmu sve raspoložive mjere kako bi se matura provela sukladno svim uvriježenim pravilima i na način da maturanti ne budu zakinuti pri polaganju državne mature.

“Garancija jednakih prava svih učenica i učenika apsolutni je prioritet.“ kazala je ministrica Divjak.

Ministarstvo će u bliskoj suradnji s Nacionalnim centrom za vanjsko vrednovanje obrazovanja nastaviti intenzivno pratiti situaciju. Tijekom današnjeg dana bit će objavljen novi datum provedbe ispita iz Hrvatskoga jezika – Test (A i B razina), stoji u priopćenju Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.