Jurica Galoic/PIXSELL

Ministrica Dalić krivo ispunila imovinsku karticu koja joj je potom odbijena

Autor: dnevno.hr

Imovinska kartica Martine Dalić vraćena je na doradu zbog pogrešaka u ispunjavanju.

Nakon što je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odbilo imovinsku karticu Martine Dalić, potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva za N1 je istaknula da je kartica najprije odbijena jer nije pravilno upisala naziv dužnosti koju obavlja. Ministarstvo je u međuvremenu poslalo ispravljenu verziju.

Dalić je priložila i zaključak Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa koje 14. studenoga zaključuje da se dužnosnici Martini Dalić, potpredsjednici Vlade RH i ministrici gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva i obrta “nalaže da u roku od 15 dana od dana primitka zaključka ispuni obvezu podnošenja potpuno i pravilno ispunjenog važećeg obrasca Izvješća o imovinskom stanju.”

Također zaključuju i da “ako dužnosnica ne ispuni obvezu podnošenja potpuno i pravilno ispunjenog obrasca Izvješća o imovinskom stanju u roku od 15 dana od dana primitka zaključka, Povjerenstvo će protiv dužnosnice pokrenuti postupak zbog kršenja odredbi iz članka 8. i članka 9. Zakona o sprječavanju sukoba interesa.”

Povjerenstvo je tijekom provjere imovinske kartice, stoji u zaključku, a kaže i ministrica Dalić, utvrdilo da je u dijelu Izvješća “Dužnost za koju se podnosi Izvješće o imovinskom stanju” nepravilno popunila rubrike “Dužnost” i “tijelo/pravna osoba obnašanja dužnosti”, dok u dijelu Izvješća “Druga javna dužnost za koju postoji obveza podnošenja Izvješća o imovinskom stanju” Dalić nije popunila rubriku “Postojanje druge javne dužnosti za koju postoji obveza podnošenja Izvješća o imovinskom stanju.”

U rubriku “Dužnost” Dalić tako mora upisati “dužnost potpredsjednika Vlade RH”, a u rubriku “Postojanje druge javne dužnosti za koju postoji obveza podnošenja Izvješća o imovinskom stanju” mora navesti dužnost “ministra gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva i obrta”.

Autor: dnevno.hr

VEZANE VIJESTI

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.