Photo: Patrik Macek/PIXSELL

MINISTRI UZVRATILI PREDSJEDNICI: ‘Svjesni smo da je puno lakše kritizirati nego raditi’

Autor: dnevno.hr

Kritike predsjednice Kolinde Grabra-Kitarović o katastrofalnoj demografskoj situaciji u zemlji i o potrebi za demografskim mjerama upućene Vladi, nakon sjednice Vlade komentirao je ministar financija Zdravko Marić te ministrica za demografiju Nada Murganić, piše N1.

“Ni sami demografi nemaju jedinstvenog rješenja ovoga problema, nema jedne mjere koja može riješiti tu problematiku. Treba niz mjera i treba djelovati na više područja kako bi se polučio efekt’. Demografska situacija je prioritet broj jedan za cijelu Vladu”, kazao je Zdravko Marić.

‘Slažem se da je demografija važna, kao Vlada to smo prepoznali, sukladno tome pokušavali smo dosad kreirati mjere da poluče efekt, ali ne može to preko noći i instantno biti riješeno’, kazao je Marić.

Kritike na njezin resor komentirala je i ministrica Nada Murganić.

‘Do dolaska ove Vlade nitko nije ni govorio o ovako katastrofalnoj demografskoj situaciji, koja nije nastala ni 2016., ni 2017., ni 2018., već je nastala puno ranije. Svjesni smo da je puno lakše kritizirati nego raditi. Provodimo mjere koje su u skladu s politikom Vlade. Ne vidim razloga zbog čega ovoliko kritika. Pozivam sve dobronamjerne da se uključe prijedlozima i kao i sa svojim radom”, kazala je Murganić.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.