MINISTARSTVO

MINISTARSTVO UPOZORAVA: Riješite se ovog posuđa s motivom Star Warsa!

Autor: dnevno.hr

Trodijelni keramički set za doručak (čaša, zdjela, tanjur) ukrašen je motivima Star Wars VII Kyle Ren (crno-crveno-žute boje), oznake barkoda 8435333851296.

U ponedjeljak je Ministarstvo poljoprivrede informiralo javnost da se s tržišta “povlači i opoziva” proizvod kineskog podrijetla – trodijelni keramički set za doručak (čaša, zdjela, tanjur), ukrašen motivima Star Wars, zbog moguće “migracije kadmija”.

Taj proizvod je na hrvatskom tržištu u prodaju na području Dubrovnika.

Trodijelni keramički set za doručak (čaša, zdjela, tanjur) ukrašen je motivima Star Wars VII Kyle Ren (crno-crveno-žute boje), oznake barkoda 8435333851296.

Drugi podatci s oznake: STW41 STAR WARS VII BREAKFEST SET BATCH NO.201511333, na dnu ispod glazure: Personality Products Ltd., 1452836-100, starwars.com, © & ™ Lucasfilm Ltd., Made in China.

“Putem EU RASFF sustava zaprimljena je obavijest o migraciji kadmija u opisanom proizvodu – trodijelnom keramičkom setu posuđa za doručak s dekoracijom motivima Star Wars VII Kyle Ren (crno-crveno-žute boje) proizvedenom u Kini”, navodi se u obavijesti ministarstva.

Sljedivošću je utvrđeno da je sporni proizvod preko trgovačkog društva ALFA 2 d.o.o., Metohijska 5 u Dubrovniku stavljen na tržište RH na području Dubrovnika.

Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 1935/2004 o materijalima i predmetima koji dolaze u dodir s hranom i stavljanju izvan snage direktiva 80/590/EEZ i 89/109/EEZ.

Dodatni podatci o proizvodu su: Stavlja na tržište EU: KIDS EUROSWAN, S.L., Cadi 46. Pol. ind. Sant Pere; Molanta, 08799 Olerdola, Španjolska.

Autor: dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.