Wikimedia

Ministarstvo poljoprivrede: Opoziv hrane za kućne ljubimce

Autor: Hina

Ministarstvo poljoprivrede u četvrtak je izvijestilo potrošače o opozivu hrane za kućne ljubimce zbog utvrđenih komadića metala u tabletama za pse i mačke Camon hybrid proizvođača Alprezoo SRL.

Riječ je o dopunskoj hrani za kućne ljubimce – pse i mačke – Camon hybrid u pakiranju od 60 tableta od 1000 mg talijanskog proizvođača Alprezoo  SRL sa sjedištem u Rimu.

Navodi se da proizvod nije u skladu s europskim uredbama o sigurnosti hrane i utvrđivanju zdravstvenih pravila za nusproizvode životinjskog podrijetla i od njih dobivenih proizvoda koji nisu namijenjeni prehrani ljudi, ali i s provedbom direktive o hrani u pogledu određenih uzoraka i predmeta koji su oslobođeni veterinarskih pregleda na granici na temelju te Direktive.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.