Sanjin Strukic/PIXSELL

Ministarstvo poduzetništva osim što bi kažnjavalo pozdrav ‘Za dom spremni’ rado financira jugoslavenske portale

Autor: dnevno.hr

'' Našoj djeci i unucima trebamo osigurati bolje sutra, a ne im ostavljati otvorene rane u završenim ratovima i stigme štovatelja zločinačkih režima. I naš razum i naši međunarodni prijatelji to od nas očekuju", poručio je Horvat na kraju statusa na svom Facebook profilu.

Potpredsjednik HDZ-a i ministar poduzetništva i obrta u tehničkoj Vladi Tihomira Oreškovića Darko Horvat smatra kako je ”pozdrav “Za dom spremni” dio je hrvatske povijesti i kao povijest ga i danas treba doživljavati. Taj pozdrav, kao i neke druge, koji asociraju na žrtve hrvatskog naroda, povjesničari trebaju zabilježiti, ali ne dopustiti da se njima iritira hrvatska javnost. Kažnjavati je potrebno zlouporabu povijesti, pa tako i pozdrava ‘za dom spremni’ kao što je to uostalom i predviđeno u nizu hrvatskih zakona”. Njegov status rado su prenijeli lijevi mediji.

“Režim koji je taj pozdrav uveo nanio je hrvatskom narodu nemjerljivu sramotu. Koketiranje s tim pozdravom kao i njegovo korištenje u dnevno političke, kulturne i sportske svrhe nije nimalo simpatično, niti sudi u kontekst takvih događaja. Hrvatska mora zauzeti jasan i nedvosmislen stav oko toga i na taj način pokazati našim saveznicima i čitavom svijetu da smo okrenuti budućnosti, a ne sramotnom dijelu naše povijesti. Stoga ne razumijem izlike kojima se nastoji ne odgovoriti na pitanje o pozdravu “za dom spremni” te zatomiti činjenica da su u hrvatskoj javnosti prisutni i drugi pozdravi izrečeni od režima pod kojima je stradao hrvatski narod. Dodvoravanje ekstremima nikada se u povijesti nije pokazalo ničim do lošim političkim potezom. Našoj djeci i unucima trebamo osigurati bolje sutra, a ne im ostavljati otvorene rane u završenim ratovima i stigme štovatelja zločinačkih režima. I naš razum i naši međunarodni prijatelji to od nas očekuju”, poručio je Horvat na kraju statusa na svom Facebook profilu.

Zanimljivo je kako njegovo ministarstvo ima love za financirati Jugoslavene, a nema za hrvatske portale. Osim toga i voditelj TV emisije ‘Bujica’ Velimir Bujanec putem Facebooka prokomentirao je izjavu HDZ-ovca Horvata. Njegov status prenosimo u cijelosti.

”KAKO HORVAT “KUPUJE” MJESTO NA LISTI HDZ-a!
Javno pitanje za Darka Horvata, ministra obrta i malog poduzetništva: KOLIKO TVOJE MINISTARSTVO PLAĆA TVOJU OSOBNU PROMOCIJU NA YUDEXU? A što se tiče “dodvoravanja ekstremistima” i “kažnjavanja pozdrava ZDS” – bolje bi ti bilo da se nisi dodvoravao MOL-u jer i to bi moglo biti kažnjivo. Ne bi me začudilo niti da si se tada Mađarima predstavljao kao HORVATH! Ipak, imamo i malo razumijevanja jer je očito da ovime kupuješ mjesto na listi HDZ-a koji si uništio u Međimurju… Poruka Andreju Pkenkoviću: Kad je Horvat bio s Karamarkom, pozdravljao nas je sa “Za dom – spremni”, napisao je Bujanec.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.