Zeljko Mrsic/PIXSELL

Ministarstvo osudilo manipulativno korištenje djece tijekom skupa u Srbu!

Autor: Dnevno.hr

Ministarstvo će poduzeti odgovarajuće mjere iz svoje nadležnosti u odnosu na moguću povredu prava i interesa djece te ukazati na odgovornost organizatora skupa u Srbu zahtijevajući od nadležnih institucija najoštrije sankcije.

Na zahtjev dječje pravobraniteljice Ivane Milas Klarić, vezano uz slučaj navodne manipulacije i zloupotrebe djece na obljetnici u Srbu 27. srpnja 2016., priopćenjem se oglasilo Ministarstvo obrazovanja i sporta.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta najoštrije je osudilo manipulativno korištenje djece iz OŠ Bobota iz Vukovarsko-srijemske županije tijekom skupa u Srbu održanog 27. srpnja ove godine.

Ministarstvo će poduzeti odgovarajuće mjere iz svoje nadležnosti u odnosu na moguću povredu prava i interesa djece te ukazati na odgovornost organizatora skupa u Srbu zahtijevajući od nadležnih institucija najoštrije sankcije. Nedopustivo je raditi na institucionalizaciji datuma 27. srpnja, s obzirom da (…) Hrvatska obilježava 22. lipnja kao Dan antifašističke borbe. Također, nedopustivo je školsku djecu, prema obrascu totalitarnih režima, indoktrinirati događajem oko kojeg su u ovom trenutku, u najmanju ruku, podijeljena mišljena povijesnih stručnjaka, odnosno čiji organizatori ne žele prihvatiti rezultate znanstvenih istraživanja o tom događaju i posljedice ustanka za hrvatsko stanovništvo na tom području.

Rezolucija Vijeća Europe o međunarodnoj osudi zločina totalitarnih komunističkih poredaka režima, obvezuje na osudu svakog i svih zločina koji su u ime totalitarnog komunizma počinjeni nad građanima Hrvatske i Hrvatima u zemlji i svijetu, stoji, među ostalim u priopćenju.

Podsjetimo, na skup su dovedena djeca iz Vukovarsko-srijemske županije kako bi, uz ostalo, recitirala tekst u kojem se nazivaju budućim Titovim borcima te pozivaju na nasilje. Organizatori skupa bili su, među ostalim, Srpsko narodno vijeće te Savez antifašističkih boraca Hrvatske.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.