Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Ministar Tolušić na sastanku s Hoganom: Među pitanjima i korištenje naziva vina Teran

Autor: dnevno.hr

Povjerenik Hogan najavio je da će u 2017. godini biti objavljen dokument o budućnosti zajedničke poljoprivredne politike

Ministar Tolušić susreo se 15. studenog 2016. na margini Vijeća ministara poljoprivrede i ribarstva EU s g. Philom Hoganom, povjerenikom Europske komisije za poljoprivredu i ruralni razvoj.

Na sastanku je istaknuto nekoliko otvorenih pitanja, za koje Hrvatska očekuje brzo rješavanje, uključujući korištenje naziva vina Teran od strane hrvatskih proizvođača, mogućnost korištenja dodatnih kvota u sektoru voća s ciljem povlačenja viškova s tržišta, kao i rješenja za tzv. špekulativne zalihe u sektoru šećera.

Povjerenik Hogan najavio je da će u 2017. godini biti objavljen dokument o budućnosti zajedničke poljoprivredne politike u razdoblju nakon 2020. godine i naglasio važnost predstojećih rasprava o poljoprivrednom proračunu EU. O ovim i drugim pitanjima detaljnije će se raspraviti tijekom najavljenog posjeta povjerenika Hogana Hrvatskoj, koji će se realizirani početkom 2017. godine.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.