Patrik Macek/PIXSELL

Ministar Orepić smijenio direktoricu AKD-a, javio se i prozvani odvjetnik

Autor: Dnevno.hr

''Član sam uprave AKD-a i kao takav opozvao sam glavnu direktoricu. Imenovao sam privremenu upravu do formiranja nove Vlade '', kazao je Orepić.

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić objavio je kako je opozvao glavnu direktoricu AKD-a.

”Član sam uprave AKD-a i kao takav opozvao sam glavnu direktoricu. Imenovao sam privremenu upravu do formiranja nove Vlade ”, kazao je Orepić, pišu 24 sata. 

Orepić je naglasio kako je razlog opoziva “teža povreda rada i discipline”.

”Imajući u vidu tu činjenicu razlog za smjene je u ugovoru za radu opozvane glavne direktorice AKD-a, u dodatku aneksa tog ugovora, koji je pod 1 iznimno štetan za AKD, pod 2 koji je donesen mimo propisanih normi i pod 3 koji je donesem u vakuumu nakon izbira, a prije formiranja nove vlasti. 27. 11. 2015. godine.

Smatram da donošenje ovog aneksa ugovora ima i dodatnu težinu što je doveden u periodu nakon provedenih izbora, 27. 11. 2015. Tu je najbitnije da se ta dva lista papira su AKD koštala 15.750 kn što je uplaćeno uredno za tu uslugu dovjetničkom uredu. Mimo agencije koja je sposobna to odraditi. Isto to odvjetničko društvo Vladimira Terešaka je od AKD-u odvjetničke usluge u 2015. dobilo 778.208  kuna.  Ovaj način vođenja trgovačkog društva smatram da je nedopustiv, nedavno smo vidjeli i druge slučajeve. Treba vidjeti ima li još takvih slučajeva. Nedopustiv pristup javnom dobru ”, kazao je Orepić.

Ubrzo je reagirao i spomenuti odvjetnik Vladimir Terešak. “Nije poznato što je sporno – to treba pitati ministra Orepića. Odvjetničko društvo Tešešak i partneri je po zahtjevu AKD-a određene poslove za njih obavilo. Među tim poslovima je i posao naplate milijun i pol duga eura od Makedonije kojem je prijetila zastara”, izjavio je za HRT Terešak.

Autor: Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.