Goran Stanzl/PIXSELL

MINISTAR MARIĆ: Većina vlasnika automobila ne plaća porez, to želimo promijeniti!

Autor: dnevno.hr / HRT

Za sada nije predviđen tzv. zeleni porez, ali ministar smatra kako moraju početi voditi račune o tome jer pojedinci su postali relevantni na domaćim i svjetskim tržištima

Ministar financija Zdravko Marić u ponedjeljak je gostovao u emisiji Poslovni tjedan HRT-a, a izjasnio se, između ostaloga, o novom porezu i uspješnosti proračuna.

”Prosječna starost automobila u Hrvatskoj je 12 i pol godina. Rezultat je to poglavito recesije, vozni park je zastario. Tri četvrtine vlasnika automobila ne plaćaju porez na cestovna motorna vozila, što znači da su im automobili stariji od 10 godina. I to želimo promijeniti. Za sada nije predviđen tzv. zeleni porez, ali moramo početi voditi račune o tome jer pojedinci su postali relevantni na domaćim i svjetskim tržištima”, rekao je ministar Marić.

Ministar se pohvalio i proračunom.

”Imamo čak i suficit, on je novi pojam za Hrvatsku. Javne financije su na dobrom putu, moram se pohvaliti, vidi se da porezna reforma radi svoje. To nije samo stvar politike, to je suština, najavili smo porezno rasterećenje i stvaramo uvjete za daljnje porezno rasterećenje. Ako rasteretite porez na dohodak, što smo učinili, dižete raspoloživi dohodak građana, raste potrošnja. Kako rasterećujete gospodarstvo, kreće zaposlenost, investicija i sve se zapravo vraća u blagajnu”, objasnio je Marić prenosi HRT.

Autor:dnevno.hr / HRT
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.