Patrik Macek/PIXSELL

MINISTAR KRSTIČEVIĆ: Ispričao se Marasu i čestitao mu što je služio vojni rok!

Autor: Hina

 SDP-ovac Gordan Maras je na kraju rasprave od ministra Krstičevića zatražio ispriku jer ga je ranije ujutro prozvao da nije služio vojni rok.

Iako je ministar obrane Damir Krstičević u četvrtak u Saboru pozivao na konsenzus oko zakona o sustavu domovinske sigurnosti, iz oporbe su stizale brojne zamjerke, a rasprava je završila ministrovom isprikom SDP-ovcu Gordanu Marasu kojeg je ranije prozvao da nije služio vojni rok što, kako se ispostavilo, nije bilo točno.

“Sustav domovinske sigurnosti jamčit će da u bilo kojem trenutku sustav može snažno reagirati na bilo koju prijetnju i ugrozu nacionalne sigurnosti”, isticao je Krstičević i saborske klubove pozvao na konsenzus jer je, kako je rekao, nacionalna sigurnost nadstranačko pitanje.

Zakonom se, pojašnjavao je, uvodi nova paradigmu sigurnosti koja se temelji na partnerstvu za sigurnosti, na modelu sigurnosti svakog građana Hrvatske. Cilj je, kazao je, fragmentirane dijelove sustava uklopiti u sveobuhvatan sustav upravljanja sigurnosnim rizicima.

Maras: Služio sam u Hrvatskoj vojsci; Krstičević: Ispričavam se 

SDP-ovac Gordan Maras je na kraju rasprave od ministra Krstičevića zatražio ispriku jer ga je ranije ujutro prozvao da nije služio vojni rok.

“Rekli ste ‘Vi ne želite ni vojni rok, niste služili, prema tome to je Vaš stav i vaše pravo i Vaš odnos kao zastupnika prema Hrvatskoj’… Kakav je odnos prema Hrvatskoj svih onih koji nisu služili vojni rok u RH i zašto to pokazuje odnos tih ljudi prema Hrvatskoj? Da li to primjenjujete na vašeg šefa, gospodina Andreja Plenkovića, koji je izbjegao služiti vojni rok i sve ono 90-tih promatrao sa sigurne udaljenosti? Pretpostavljam da se častan čovjek, a da je ono što ste izrekli laž. Očekujem od Vas ispriku jer ja jesam služio u hrvatskoj vojsci”, poručio mu je Maras.

Prozvani ministar Krstičević, potom mu se ispričao. “Da, dobio sam informaciju da ste služili i ja Vam čestitam. Drago mi je i kao čovjek Vam se ispričavam. Svaka čast!”, rekao je Krstičević i dodao kako poštuje i sve druge koji nisu služili vojsku.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.