Zarko Basic/PIXSELL

Ministar Kovač izrazio sućut izraelskom narodu zbog smrti Peresa

Autor: dnevno.hr

U pismu Kovač u ime MVEP-a i u svoje osobno ime izražava "najdublju sućut i suosjećanje" izraelskom narodu i Netanyahuu povodom Peresove smrti.

Ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač uputio je u srijedu pismo sućuti povodom smrti bivšeg predsjednika i premijera Države Izrael Shimona Peresa svom kolegi ministru vanjskih poslova i izraelskom premijeru Benjaminu Netanyahuu.

U pismu Kovač u ime MVEP-a i u svoje osobno ime izražava “najdublju sućut i suosjećanje” izraelskom narodu i Netanyahuu povodom Peresove smrti.

“Shimon Peres bio je svjetski državnik, jedan od osnivača Države Izrael i dobitnik Nobelove nagrade za mir. Ostat će upamćen kao jedan od glavnih arhitekata mirovnog sporazuma iz Osla, kao čovjek koji je imao ključnu ulogu u borbi za mir i sigurnost u svojoj domovini i na širem području Bliskog istoka”, stoji u pismu sućuti.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.