Mimohod „VI STE NAŠ PONOS – MI SMO VAŠA SNAGA“ 20 studenog u Vukovaru

Autor: dnevno.hr

Mimohod je daleko prepoznat po svojoj jačini od brojne braniteljske i stradalničke populacije, pa tako i od građana Republike Hrvatske, koji svake godine u sve većem broju dolaze iz svih krajeva Hrvatske, na obljetnicu najvećeg zločina nad hrvatskim stanovništvom – masakra na Ovčari.

U nedjelju 20. srudenog godine održat će se 9. mimohod pod nazivom „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“ u Vukovaru, u organizaciji Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata. Mimohod je daleko prepoznat po svojoj jačini od brojne braniteljske i stradalničke populacije, pa tako i od građana Republike Hrvatske, koji svake godine u sve većem broju dolaze iz svih krajeva Hrvatske, na obljetnicu najvećeg zločina nad hrvatskim stanovništvom – masakra na Ovčari. Mimohod se organizira u čast i spomen na sve poginule i nestale hrvatske branitelje. Mimohodom u koloni ponosa spajamo dvije najveće masovne grobnice u Hrvatskoj, onu na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata Vukovar i Ovčaru.

Program „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“ 20.11.2016. Vukovar:

10:00 sati – okupljanje na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata Vukovar

10:30 sati – prigodni program i molitva kod centralnog križa na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata Vukovar

11:00 sati – mimohod „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“ (od Memorijalnog groblja do mjesta masovne grobnice Ovčara)

13:00 sati – polaganje vijenaca kod spomen-obilježja mjesta masovne grobnice Ovčara

                 – prigodni program “Ovčara – vječna rana” u organizaciji UDPNHBDR

                 – molitva

14:30 sati – ručak (vojnički grah) – restoran u sklopu Javne ustanove „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“ – vojarna

                –  obilazak muzeja Domovinskog rata

14:30 – 17:00 sati – obilazak spomen mjesta „Vukovarska bolnica 1991.“

17:00 sati – polazak autobusima prema crkvi

17:30 sati – Sveta misa za sve poginule i nestale hrvatske branitelje i civile – žrtve Ovčare; crkva BDM Kraljice mučenika (Sajmište, Vukovar)

18:15 sati – polazak kućama

Pozivamo sve da nam se pridruže u ovom mimohodu kako bismo ponosno koračali Njima u čast, kako bismo pokazali da Njihovu žrtvu nikada nećemo zaboraviti, a posebice sve one, još uvijek nestale osobe, koje brojne obitelji traže i nakon dugih 25 godina. Nemojmo zaboraviti temelje stvaranja Republike Hrvatske!

Neka im je vječna slava i hvala, navodi se u priopćenju koje potpisuje Sandra Milić, predsjednica UDPNHBDR

Autor: dnevno.hr