Zeljko Mrsic/PIXSELL

MIMA SIMIĆ ISPRDALA BLANKU VLAŠIĆ: Tko je kontroverzna dama i koja afera stoji iza nje?

Autor: I.Delić

Kontroverzna Mima Simić na svojem se Facebook profilu neumjesno našalila s Blankom Vlašić i Željkom Markić.

Ime Ane Marije Simić široj javnosti nije pretjerano poznato, ali poslužite li se njenim umjetničkim imenom Mima Simić tada će mnogi spoznati kako je riječ o LGBT aktivistici i deklariranoj lezbijki koja je sudjelovala u kampanji protiv referenduma o braku, a koja se ovih dana oglasila na svojem Facebook profilu pokazujući ponovno kako joj je ‘trn u oku’ šefica inicijative U ime obitelji Željka Markić, za koju tvrdi da ju je tužila. Markić se prema navodima aktivistice nije pojavila na ročištu na Općinskom kaznenom sudu. Tu međutim ova dama s opaskom ne staje već na komentar da je ”možda slomila obje noge” dodaje konstataciju: ”Vaše molitve bile su uzaludne. Preusmjerite ih nazad na Blanku”.

Nije ova izjava prva u nizu kontroverznih proizašlih iz usta Mime Simić žene koja je znana i kao voditeljica emisije Peti dan na javnoj televiziji. Dotična je ujedno bila savjetnica u HAVC-u, a zajedno sa Aleksandrom Stankovićem u njegovoj emisiji Nedjeljom u 2 pjevala je ‘Homoseksualci budimo svi’. Da je država nekima majka, a drugima maćeha svjedoči podatak kako je Simić bila povjerenica Ministarstva kulture za dodjeljivanje sredstava neprofitnim medijima koje je u hitrom postupku u svega tri sata uspjelo pregledati i ocijeniti 91 prijavu i sredstva dodijeliti lijevo-liberalnim medijima feminističke, ateističke i homoseksualne orijentacije.

Kada smo se već dotakli ove filmske kritičarke i prevoditeljice treba podsjetiti i na to kako je prije desetak godina slavu stekla u kvizu Milijunaš u kojem je uz očevu potporu cijeloj naciji priznala svoju spolnu orijentaciju. O Simićkinu gostovanju u ovoj emisiji progovorio je na svojem Facebooku voditelj Romano Bolković. Priznao je kako nije stigao vidjeti ovu emisiju, ali osvrnuo se na njezin govor o filmofilskim preferencama.

“Kako mi je Mima bliska budući da imamo barem dva zajednička afiniteta, film i p*čku, a i sam sam doduše znatno duže od nje pisao filmsku kritiku, pa i studirao režiju na ADU, htio bih nešto zapisati o te dvije, tri jezovite minute ranog nedjeljnog popodneva”, počeo je Bolković.
Simić je na pitanje o vlastitim filmskim afinitetima odgovorila u maniri koja je postala normom ove emisije, nastavio je voditelj. “Tu se u odgovorima što se oslanjaju na opća mjesta opće kulture pokušava nalijegati na najniže strasti najšire publike, s nakanom da najpovršniju erudiciju – svojstvenu odgovorima političara na pitanje o zadnjoj pročitanoj knjizi – gosti emisije predstave kao nedokučivu učenost. Odgovor Mime Simić na inače nevjerojatno banalna pitanja: Zašto film?, Kakav je vaš filmski afinitet?, bio je sljedeći: Mima je nedavno gledala BERGMANA, “Prizore iz bračnog života”, i sad, kaže ona, možemo mi misliti da je ona intelektualni snob, ali ipak je cimnula Dejana Šošu da to taj film pusti na trećem programu, budući da je to tako uspješna studija braka da je svojevremeno u Švedskoj izazvala pošast razvoda”, kazao je voditelj.
“Ona MORA svojoj mlađoj djevojci pokazati Twin Peaks! Nevjerojatno! Zašto to uvijek mora tako biti da su pederi promiskuitetni, a lezbijke oponašaju mamu i tatu u najcrnjoj balkanskoj stereotipiji: Danice, ima ovde tko da misli!?
Kako to da lezbijke tako nepogrešivo izbjegavaju ravnopravne partnerice, tražeći uvijek iznova inferiorne osobe koje one onda u aktu prosvjetiteljske žrtve tek MORAJU inicirati u svijet ravnopravnih (budimo pošteni: nadređenih), a zapravo u svijet odnosa kakvi ne postoje ni u supijanim zagorskim kletima, jer već i tamo stara zaštiha pijanu budalu motikom, dočim se u ovim navlastito liberalnim, tak joj-pal-bum-na-dupe-kak-si-progresivna okolnostima, uvijek netko nekog mora maltretirati: ta, nu, Mima je do te mjere intelektualno superiorna svojoj nešto mlađoj djevojci, da je mora obavijestiti čak i o postojanju “Twin Peaksa’! Zašto ona to MORA? Ona to, naravno, ne mora, i na tome i počiva sav taj licemjeran odnos, jer umjesto da si Mima Simić pronađe ravnopravnu partnericu – što uopće nije teško, budući da ne znam nikoga na ovom okruglom svijetu osim njene djevojke tko ne zna za “Twin Peaks” – Mima Bergman-Simić načelno mora imati neravnopravnu: neobrazovanu i elementarno neinformiranu partnericu, jer, budimo realni: A zakaj bi netko inače Mimi Simić bio Danica?”, pisao je dalje Bolković. Zapitao se i zašto bi inače bilo tko Mimi bio mama, kad ona tako silno želi biti tata.
“To je ono što me, mada imamo, velim, dva ista afiniteta, oba na slovo L, kod Mime i svih Mima ovoga svijeta smeta: čemu sav taj trud ako je na kraju dana jedino što ste željele odnos muškarca i žene, i to u najgoroj, arhaičnoj, patrijarhalnoloj, diskriminatorskoj perverziji?”, zaključio je ovaj voditelj na koncu.

Autor: I.Delić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.